Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Slavyansk'ta, hükümet güçlerinin müdahalesine karşı hazırlanan ayrılıkçılar, barikatları güçlendiriyor.

05.05.2014 22:46

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentinin çevresini kuşatarak yakınlarındaki yerleşim birimlerinde operasyonlarını sürdüren hükümet güçlerine karşı, ayrılıkçılar kent girişi ve kent içindeki caddelerde barikatları güçlendirmeye çalışıyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'ın yakınlarındaki Semenovka kasabasında, hükümet güçlerinin operasyon düzenlemesinin ardından, Slavyansk'taki ayrılıkçılar yapılacak operasyona karşı daha güçlü karşı koyabilmek için arabalar, kesilmiş ağaçlar, kum torbaları ve araç lastiklerini yollara yığıyor.

Ukrayna askerlerinin, Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçılara karşı ilk operasyonu başlattığı günden bu yana kentte toplu taşıma araçları çalışmazken, iş yerleri ve bankaların büyük bir kısmının kapalı olduğu gözleniyor. Kentteki okullar da tatil edilmiş durumda.

Öte yandan, Slavyansk'ın Semenevka kasabasında meydana gelen çatışmada yaralanan çok sayıda ayrılıkçı ile sivilin kaldırıldığı merkez hastanesinin yönetimi, kan bağışı, ilaç ve tıbbi malzeme yardımı çağrısı yaptı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement