Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Kramatorsk'taki ayrılıkçılara yönelik operasyonda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

03.05.2014 21:08

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'ta, hükümet güçlerinin ayrılıkçılara karşı başlattığı operasyonlarda ölenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Kramatorsk Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yerel saat ile 19.00 itibarıyla çatışmalarda 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna yetkililerince yapılan açıklamada da Kramatorsk'taki operasyonla emniyet ve güvenlik servisi müdürlükleri ile Kramatorsk Radyo, Televizyon ve İletişim Verici İstasyonu'nun ayrılıkçıların elinden geri alındığı belirtildi.

Kramatorsk belediye binasına yerleşen ayrılıkçıların sivil halkı canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle can kaybı olmaması için hükümet güçlerinin binaya operasyon düzenlemekte acele etmediği ifade edildi.

Bazı kamu binalarının ayrılıkçıların kontrolünde bulunduğu Kramatorsk'ta, operasyon için Ukrayna ordusuna ait çok sayıda askeri araç kente getirildi.

Ayrılıkçıların barikat olarak kullandıkları birkaç aracı ve kontrol noktalarındaki lastikleri ateşe vermesi  sonucu kentin üzerinde kara dumanların yükseldiği gözlendi.

Kramatorsk'ta, Ukrayna askerlerinin konuşlandırıldığı askeri havaalanı bulunuyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement