Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Hükümet güçleri, Kramatorsk'taki ayrılıkçılara karşı operasyon başlattı.

03.05.2014 14:02

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'ta, hükümet güçleri ayrılıkçılara karşı operasyon başlattı.

Görgü tanıkları, bazı kamu binalarının ayrılıkçıların kontrolünde bulunduğu Kramatorsk'ta, hükümet güçlerinin ayrılıkçılara karşı başlattığı operasyon çerçevesinde silahlı çatışma çıktığını belirttiler. Çatışmanın şehrin merkezinde olduğu ifade edilirken, çatışma sırasında ayrılıkçıların barikat olarak kullandıkları birkaç aracı ateşe verdiği ileri sürüldü.

Kentin girişlerinde bulunan ve ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen bazı barikatların hükümet güçleri tarafından ele geçirildiği belirtilirken, kontrol noktalarındaki lastiklerin yakılması sonucu kentin üzerinde kara dumanların yükseldiği gözlendi.

Bu arada, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Kramatorsk'ta operasyonun devam ettiğini doğrularken, ayrılıkçıların direnişlerine rağmen terörle mücadele operasyonunun sürdürüldüğünü ifade etti.

Avakov ayrıca, edindikleri istihbarata göre ayrılıkçıların polis kıyafetleri giyerek halka ateş açma niyetinde olduğunu iddia ederken, "Kramatorsk ve Slavyansk halkını sokağa çıkmamaya çağırıyorum" ifadesini kullandı. Avakov, daha önce yaptığı açıklamada da emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, Kramatorsk'ta bulunan Radyo, Televizyon ve İletişim Verici İstasyonu ile Kramatorsk'taki 2 kontrol noktasının ayrılıkçılardan geri alındığını belirtmişti.

Kramatorsk'ta, Ukrayna askerleri tarafından kontrol edilen askeri havaalanı bulunuyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement