Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların bir hafta sonra serbest bıraktığı Alman Albay Schneider: "Sonunda dışarı çıkabildiğimiz için mutluyuz, bu koşullarda durumumuz iyi" "Şu anda Rusya özel temsilcisi ile Slavyansk’tan ayrılıyoruz.

03.05.2014 12:27

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlıları tarafından bir hafta alıkonulan ve bugün serbest bırakılan AGİT gözlemcilerinden Alman Albay Axel Schneider, "Sonunda dışarı çıkabildiğimiz için mutluyuz, bu koşullarda durumumuz iyi" dedi.

AGİT askeri gözlemci heyetindeki 3 Alman askerden biri olan Albay Schneider, bölgedeki Bild gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu anda Rusya özel temsilcisi ile Slavyansk'tan ayrılıyoruz. Ardından mümkün olan en kısa sürede Donetsk'ten ülkemize dönebileceğiz" dedi.

Schneider, son günlerde bölgede devam eden operasyonlara ilişkin silah seslerini, alıkonuldukları yerde duyduklarını belirtirken "Sonunda dışarı çıkabildiğimiz için mutluyuz, bu koşullarda durumumuz iyi" açıklamasını yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusuna giden bir özel heyetin, serbest bırakılan Alman vatandaşlarını teslim almak üzere beklediğini bildirdi.

Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçılar, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından görevlendirilen askeri gözlemci heyeti ile onlara eşlik eden 5 Ukraynalı askeri 25 Nisan'da alıkoymuştu.

AGİT heyetinde, 3 Alman ordusu mensubu ile 1 Alman çevirmenin de aralarında olduğu 8 yetkili bulunuyordu. İsveçli bir gözlemci sağlık sorunları nedeniyle daha önce serbest bırakılmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement