Ukrayna'da Çatışma: 2 Asker Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Çatışma: 2 Asker Hayatını Kaybetti

Ukrayna\'da Çatışma: 2 Asker Hayatını Kaybetti

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentine yakın bölgede çıkan çatışmada 2 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

03.05.2014 02:20  Güncelleme: 08:09

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentine yakın bölgede çıkan çatışmada 2 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece yerel saat ile 21.30'da Rus yanlısı ayrılıkçıların, Slavyansk köyü yakınlarında konuşlandırılan 95. askeri tugaya saldırı düzenlediği, çıkan çatışmada 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Koval, silahlı kuvvetlerin başarılı operasyonu sonucunda, "Slavyansk'taki ayrılıkçıların içinde bulunduğu halkanın giderek daraldığını" belirtti. Bu nedenle ayrılıkçıların müzakerelere hazır olduğunu öne süren Koval, "Ancak, Ukrayna tarafı, terör faaliyetlerinin tamamen durdurulması ve doğrudan çok ağır suç işleyen ayrılıkçı saldırganların teslim edilmesi şartı ile bu seçeneği düşünebilir" ifadesini kullandı.

Ukrayna ordusunun dün Slavyansk'ın etrafında başlattığı operasyonda, resmi verilere göre, 2 Ukrayna askeri hayatını kaybetmiş, 7 asker de yaralanmıştı. Ayrıca ayrılıkçılar tarafından Ukrayna ordusuna ait 2 helikopter de düşürülmüştü. Rus yanlısı ayrılıkçılar, bu operasyon sırasında 2'si sivil, 3'ü milis olmak üzere 5 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirmişti. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Çatışma: 2 Asker Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement