Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna ordusunun dün sabah çevresini kuşattığı Slavyansk'ta, bu gece operasyonların yeniden başlatılabileceği belirtiliyor.

03.05.2014 02:10

Ukrayna ordusunun dün sabah çevresini kuşattığı Slavyansk'ta, ayrılıkçılara karşı bu gece operasyonların yeniden başlatılabileceği belirtiliyor.

Slavyansk'ta şehir genelindeki tedirginlik devam ediyor. Ukrayna ordusunun Slavyansk'ın giriş noktalarında gerçekleştirdiği operasyonların ardından, şehri kontrolünde tutan ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin müdahalesine karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Slavyansk belediye meclisi binası önünde güvenlik önlemleri alan ve kendini "Fris" kod adı ile tanıtan ayrılıkçı, bu gece de Ukrayna ordusunun şehre bir operasyon düzenlemesinin beklendiğini ifade etti. Fris, "Bu gece de dün olduğu gibi sıcak geçebilir" ifadesini kullandı.

Slavyansk'ın etrafında çok sayıda Ukrayna askerinin konuşlandırıldığını iddia eden Fris, buna rağmen hükümet güçlerine karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi. Fris, hükümet güçlerinin kendilerine karşı düzenlediği operasyonda fazla kayıp vermediklerini de dile getirdi.

Ukrayna askerlerinin Slavyansk'ı kontrolünde tutan ayrılıkçılara karşı düzenlediği operasyonun ardından, şehir genelindeki tüm ulaşım durdu, Slavyansk kenti üzerinden geçen şehirlerarası tren seferlerinde de aksamalar yaşandı. Şehirdeki iş yerleri, banka, dükkan ve lokantaların da gün boyunca çalışmadığı gözlendi. Kentte açık olan bazı dükkanlara akın eden vatandaşlar, ekmek, gıda ve diğer günlük ihtiyaç ürünlerini çok kısa sürede tüketti.

Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçıların, kent meydanı etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldığı, uyarılara rağmen sokağa çıkan vatandaşları tek tek kontrol ettiği gözlendi.

Öte yandan bu gece Andreyevka ve Kramatorsk yakınlarında ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında silahlı çatışmalar meydana geldi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement