Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Turçinov: "Operasyonlar istediğimiz hızda ilerlemiyor" "Rusya'dan ülkemize yönelik provakasyonlara ve sabotajlara son vermesini, terörizmi kullanmamasını ve askeri gücünü Ukrayna'ya yönelik bir tehdit unsuru olarak göstermemesini istiyoruz"

02.05.2014 19:56

Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov, ordunun ülkenin doğusundaki Slavyansk'ta Rusya yanlısı silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyonun istedikleri hızda ilerlemediğini belirtti.

Aleksandr Turçinov, Ukrayna ordusunun Slavyansk'ta yaptığı operasyon hakkında açıklama yaptı.

Yazılı açıklamasında Turçinov, Rusya yanlısı silahlı gruplardan çok sayıda kişinin öldürüldüğünü, birçok kişinin yaralandığını ve gözaltına alındığını belirtti ancak rakam vermedi.

Ordunun "kiralık unsurlara karşı savaştığını" kaydeden Turçinov, Ukrayna ordusundan ise iki askerin öldüğünü, yedi askerin yaralandığını kaydetti. Daha önce İçişleri Bakanlığı da iki helikopterin düşürülmesi sonucu iki askerin öldüğünü bildirmişti.

"Operasyonlar istediğimiz hızda ilerlemiyor" diyen Turçinov, bunun nedeninin silahlı kişilerin halkın arasına saklandığını, sivillerin yaşadığı binalardan ateş açtığını ifade etti.

Rusya'ya çağrı yapan Turçinov, "Rusya'dan ülkemize yönelik provokasyonlara ve sabotajlara son vermesini, terörizmi kullanmamasını ve askeri gücünü Ukrayna'ya yönelik bir tehdit unsuru olarak göstermemesini istiyoruz" ifadesini kullandı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement