Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, ülkenin doğusundaki olayların, Donetsk ve Lugansk illerindeki emniyet görevlilerinin eylemsizliğini, çaresizliğini ve bazen de ihanet ettiğini gösterdiğini belirterek, İçişleri Bakanı Arsen Avakov'dan bu kentlerin emniyet müdürlerini görevden almasını istedi.

29.04.2014 21:33

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, ülkenin doğusundaki olayların, Donetsk ve Lugansk illerindeki emniyet görevlilerinin eylemsizliğini, çaresizliğini ve bazen de ihanet ettiğini gösterdiğini belirterek, İçişleri Bakanı Arsen Avakov'dan, söz konusu kentlerin emniyet müdürlerini görevden almasını talep etti.

Turçinov, ülkenin doğusundaki olaylarla ilgili parlamento televizyonundan halka seslendi. Turçinov, olayların, Donetsk ve Lugansk illerindeki emniyet görevlilerinin eylemsizliğini, çaresizliğini ve bazen de ihanet ettiğini gösterdiğini aktararak, bu durumun Ukrayna silahlı kuvvetlerinin terörle mücadelesinin kötü sonuç vermesinin esas nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. Turçinov, bunun kabul etmesi çok zor bir gerçek olduğuna değinerek, doğudaki kolluk kuvvetlerinin önemli bölümünün vatandaşları korumaya yönelik görevini yapamadığını dile getirdi.

Donetsk ve Lugansk illerinde Güvenlik Servisine yeni müdürlerin atandığını, "Alfa" özel polis timinin yönetiminin de tamamen değiştiğini hatırlatan Turçinov, İçişleri Bakanı Arsen Avakov'dan, bu illerin emniyet müdürlerinin de görevinden alınmasını talep etti. Profesyonel görevlerini yerine getiremeyen kolluk kuvvetlerinin tüm mensuplarının görevden alınacağını belirten Turçinov, Ukrayna'ya ihanet eden ve teröristlerle iş birliği yapmaya başlayan bu kişilerin kanun önünde sorumlu olacağını kaydetti.

Donetsk ve Lugansk'taki olayların, ülkenin doğusundaki emniyet ve güvenlik servisi görevlilerini tamamen yenilemekten başka yollarının olmadığını gösterdiğini dile getiren Turçinov, teröristlere direnmeden teslim olan, insanların hayatlarını ve güvenliğini koruyamayan ve terör tehdidine karşı önlem alamayan personelin tamamen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Turçinov, İçişleri Bakanlığı ve Güvenlik Servisi'nde, öncelikle askerlik yapan gönüllülerin kayıt yaptırmaları için telefon hatlarının oluşturulduğunu kaydederek, "Eğer bu bölgelerde kolluk kuvvetleri görevini yapamıyorsa, o zaman bizim onları yenilememiz gerekir. Hep birlikte ülkeyi koruyacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement