Ukrayna: "Kiev bölgesi tamamen Rus ordusundan temizlendi" - Son Dakika
Güncel

Ukrayna: "Kiev bölgesi tamamen Rus ordusundan temizlendi"

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anna Malyar, Kiev bölgesinin tamamen Rus ordusundan temizlendiğini duyurdu.

02.04.2022 21:53  Güncelleme: 22:52

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anna Malyar, Kiev bölgesinin tamamen Rus ordusundan temizlendiğini duyurdu.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları aralıksız devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığından yeni bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Kiev bölgesinin tamamen Rus ordusundan temizlendiğini belirterek, "Irpin, Bucha, Gostomel ve tüm Kiev bölgesi Rus ordusundan temizlendi" ifadelerini kullandı.
Irpin Belediye Başkanı Aleksandır Markuşin'de bölgenin düşman askerlerinden arındırıldığını duyurarak, "Kiev bölgesinin tamamen Rus işgalcilerden temizlendiğini haber vermekten mutluyum. Şimdi en önemli görevimiz altyapı çalışmalarını, elektrik noktalarını, suyu, kanalizasyonu ve gazı onarmak. Personeller çalışmalarına başladı ve Pazartesi gününden itibaren onarım çalışmaları başlayacak" dedi.
(Bekir Keskin/İHA)

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, İrpen, Buça, Gostomel ve Kiev bölgesinin tamamının Rus işgalinden kurtarıldığını bildirdi.

Malyar, Facebook hesabından, "İrpen, Buça, Gostomel ve Kiev bölgesinin tamamı işgalden kurtarıldı." açıklamasında bulundu.

İrpen Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin de şehrin çevresindeki tüm kasaba ve köylerin de işgalcilerden temizlendiğini duyurdu.

Markuşin, kentteki molozların temizlendiğini, kalan sakinlere yiyecek ve ilaç dağıtımı yaptıklarını, mayın tehlikesi nedeniyle kentin henüz tam güvenli olmadığını kaydetti.

Ukrayna: "Kiev bölgesi tamamen Rus ordusundan temizlendi"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ukrayna: 'Kiev bölgesi tamamen Rus ordusundan temizlendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement