Yunanistan: Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli - Son Dakika
Güncel

Yunanistan: Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli

Yunanistan: Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, "Ukrayna'da şiddetin durdurulması için uluslararası toplum harekete geçmeli." dedi.

20.02.2014 20:05  Güncelleme: 20:10

AB Dönem Başkanı Yunanistan'ın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Ukrayna'da şiddetin durdurulması ve ülkenin iç savaşa sürüklenmemesi için uluslararası toplumun harekete geçerek yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Venizelos resmi ziyaret için gittiği Makedonya'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'da şiddetin artmasından endişe duyduğunu ifade ederek, bu konuda ABD'nin ve Rusya'nın olduğu gibi AB'nin de rolünün kritik olduğunu belirtti.

Şiddetin durdurulmasının tüm Ukraynalı tarafların sorumluluğu olduğunu ifade eden Venizelos, "Anlaşmaya vararak, iç istikrarı, ülkenin bütünlüğünü ve demokratik işleyişini güvence altına almalılar. Böylelikle coğrafi ve tarihi açıdan ait oldukları ancak kültürel ve kurumsal olarak da ait olmaları gereken Avrupa kıtasında yerlerini alacaklardır. ABD'nin ve Rusya'nın olduğu gibi AB'nin de rolü kritik. Uluslararası toplum, ülkenin istikrara kavuşarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve iç savaşa sürüklenmemesi için her türlü yasal ve uygun baskıyı yaparak harekete geçmeli ve yardımcı olmalı" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan: Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement