Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

İçişleri Bakanlığı, Odessa'daki yangında ölenlerin sayısının 31 olduğunu açıkladı Slavyansk'ta süren operasyonda 2 askerin öldüğü bildirildi.

03.05.2014 00:45

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kentinde Rusya yanlısı gruplar ile Ukrayna'nın bütünlüğünü savunanlar arasında meydana gelen olaylar sonrası çıkan yangında ölenlerin sayısı 31 olarak değiştirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin açıklamasında, Odessa kent merkezindeki olaylardan sonra çıkan yangında 31 kişinin öldüğünü bildirdi. Odessa polisinden daha önce yapılan açıklamada, 38 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Ukrayna basınında çıkan haberlerde, kentteki hastanelerde bir kısmı ağır olmak üzere 70'ten fazla yaralı olduğu ifade edildi.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçı hareketle yükselen gerilim dün güneydeki Karadeniz sahil kenti Odessa'ya sıçramıştı. Ukrayna'nın bütünlüğünü savunan gruplar ile Rusya yanlısı kişiler arasında çıkan taşlı sopalı çatışmalarda, zaman zaman ateşli silahlar ve molotofkokteylleri kullanıldığı kaydedildi. Olaylarda 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Çatışmalardan sonra kaçan bir grup Rusya yanlısının kentteki sendika binasına saklandığı, buraya gelen Ukrayna yanlılarının binayı molotofkokteylleriyle ateşe verdiği belirtildi. Yangında ölenlerden bir kısmının dumandan zehirlendiği, bir kısmının ise üst katlardan atladıkları için hayatlarını kaybettikleri açıklandı.

Bu arada, ülkenin doğusundaki Slavyansk ve Kramatorsk kentlerinde Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı silahlı gruplara yönelik operasyonu devam ediyor. Bölgeden silah sesleri geldiği belirtilirken, operasyona ilişkin detaylı bilgi akışı bulunmuyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, dün akşam saatlerinde güvenlik güçlerine Slavyansk yakınlarında hafif silahlı bir grubun saldırdığını, olayda iki Ukrayna askerinin öldüğünü bildirdi.

Operasyon devam ederken gün içinde iki helikopterin düştüğü, helikopterlerde görevli iki ordu mensubunun hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bir güvenlik görevlisi de Rusya yanlısı gruplarca yaralı olarak yakalanmıştı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement