Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman: "Biz size gerçekten yardım etmek için tüm imkanları kullanacağız"

20.03.2014 23:27

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Turçinov, Kırım'ın Rusya'ya yasa dışı olarak bağlanmasının, egemen bir devletin toprağına sadece bir saldırı olmadığını, açıkça bir toprak ilhakı olduğunu kaydederek, buna rağmen ülkesinin, özgürlüğünü savunmak uğuruna her şeyi yapacaklarını belirtti.

Turçinov, "Tüm çağdaş dünyanın fikrini reddetme hakkının olduğunu iddia eden Putin mi, veya 2. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşan dünya düzeni ve prensiplerinin yaşamaya kadir olduğunu ispat edecek olan dünyanın gelişmiş ülkeleri mi?" ifadesini kullandı. Turçinov, meydandaki insanların evlatlarının geleceği için demokratik ve yolsuzluğun olmadığı bir Avrupa ülkesinde yaşaması için öldüğünü kaydederek, "Biz, özgürlüğümüzü korumak için her şeyi yapacağız" dedi.

Sherman da ABD Devlet Başkanı, Kongre, Dışişleri Bakanlığı ve tüm Amerikan halkının Ukrayna'yı ve ülke hükümetinin gerçekleştirmekte olduğu reformları desteklediğini ifade ederek, ABD'nin, Rusya'nın yetkililerine ve finans kurumlarına karşı yaptırımlarının başladığını belirtti. Sherman, "Biz size gerçekten yardım etmek için tüm imkanları kullanacağız, bu sadece sözle değil" ifadesini kullandı.

ABD'li diplomat Sherman, görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Kırım'ın askerlerden arındırılması fikrini desteklediklerini ifade ederek, bunun umut verici bir kavram olduğunu ifade etti.

Sherman, ABD'nin bu konuda özellikle BM Güvenlik Konseyi'nde çok çaba göstermeye hazır olduğunu ifade ederek, bunun için birçok insanın çaba harcadığını, bu çabaları daha da geliştirmek gerektiğini, bu çerçevede BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Moskova'daki temaslarının ardından yarın Ukrayna'ya gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Görüşme sırasında, Ukrayna'daki siyasi durum ve Kırım'daki son gelişmelerle ilgili meselelerle Kırım'ın Rusya'ya yasa dışı bağlanmasına ilişkin konular ele alındı. Ayrıca görüşmede 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri ile ülkedeki sorunların aşılması ve yapılacak reformlara ilişkin konular da gözden geçirildi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement