Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Başkanı Narışkin: "Ukrayna'da yönetim, meşruiyet temelini oluşturmalı. Aksi halde siyasi krizin yeni bir dalgası karşısında savunmasız kalabilir"

25.02.2014 23:18

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna'da yönetimin, meşruiyetin temel gereksinimlerini oluşturması gerektiğini söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Narışkin, "Ukrayna'da yönetim meşruiyet temelini oluşturmalı. Aksi halde siyasi krizin yeni bir dalgası karşısında savunmasız kalabilir" diye konuştu.

Kiev'de onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan pretesto gösterilerini "korkunç bir trajedi" olarak nitelendiren Narışkin, Ukrayna'da barış ve huzurun, uzun ve zorlu bir yoldan geçilerek elde edileceğini vurguladı.

Narışkin, "Ukrayna toplumunda ülkenin geleceğine dair farklı görüşler ve toplumda hassas bir ideolojik bölünmenin oluştuğunu görüyoruz. Ukrayna halkının, bu zor ve sıkıntılı dönemi aşacağını, demokrasi ve yasal çerçeve içerisinde şiddet ve zülmun son bularak, devletin meşru yönetime geçeceğini umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'da hiç kimsenin yönetimin meşru olmasına şüphe duymaması gerektiğine işaret eden Narışkin, bu konuda Ukraynalı miletvekillerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement