Ukrayna'da Rus güçlerince dün gece vurulan binada sıkışan kadının kurtarılma anı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Rus güçlerince dün gece vurulan binada sıkışan kadının kurtarılma anı

Ukrayna'nın Dnipro kentinde yerleşim yerine Rus güçlerince dün gece gerçekleştirilen saldırının ardından enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirdi.

16.01.2023 09:53  Güncelleme: 09:59

Ukrayna'nın Dnipro kentinde yerleşim yerine Rus güçlerince dün gece gerçekleştirilen saldırının ardından enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun düzenlediği füze saldırısında yaşamını yitiren sivillerin sayısının 30'a yükseldiğini, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Görüntülerde Dinyeper Nehri'nin kenarında bulunan bina enkazından kurtarılan bir kadın yer alıyor. Ukrayna Acil Durum Servisi ekipleri, Rus güçlerince vurulan binada yaptıkları sessiz dinleme sonucu yaralı kadına ulaşmayı başarıyor. Metal kesici ve beton kırıcı malzemelerle etrafı açıldıktan sonra enkazdan çıkarılan yaralı kadın, ambulansla hastaneye götürülüyor.

Öte yandan saldırıda birçok sivilin hayatını kaybetmesi nedeniyle Dnipro'da 3 günlük yas ilan edildi.

Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü enkaz alanında evsiz kalan siviller için çadırlar kuruldu.

Saldırıdan önce yaklaşık 400 sivilin yaşadığı konutun çevresinde kurulan masalarda sıcak çay, kahve ve yemek ikram ediliyor.

Ukrayna\'da Rus güçlerince dün gece vurulan binada sıkışan kadının kurtarılma anı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Rus güçlerince dün gece vurulan binada sıkışan kadının kurtarılma anı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement