Uğur Mumcu'nun Ağabeyi Ceyhan Mumcu'nun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu'nun Ağabeyi Ceyhan Mumcu'nun Açıklaması

Uğur Mumcu\'nun Ağabeyi Ceyhan Mumcu\'nun Açıklaması

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, "Bana kalırsa Uğur Mumcu yaşasaydı, Kemal Derviş gibi küresel sermayenin temsilcisi bir adam, CHP'ye asla üye yapılmazdı" dedi.

25.02.2012 12:20  Güncelleme: 13:38

Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, "Bana kalırsa Uğur Mumcu yaşasaydı, Kemal Derviş gibi küresel sermayenin temsilcisi bir adam, CHP'ye asla üye yapılmazdı" dedi.

Uludağ Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğunun Mumcu'yu anmak amacıyla düzenlediği "Gazetecilerin Gözüyle Eğitim Sorunları" konulu panel, Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Salonu'nda yapıldı.

Gazeteci Yüksel Baysal'ın yönettiği panelde konuşan avukat Ceyhan Mumcu, bir insanın ölümlülüğünün, ancak unutulduğunda başladığını belirterek, bu anlamda toplumun Uğur Mumcu'yu unutmayarak ölümsüzleştirdiğini söyledi.

24 Ocak 1993 tarihinin, belleğinden kolay çıkmadığını belirten Mumcu, "Kardeşimin yüreğinin bir balkona saplanmış, bacağının bir kenara gitmiş, o parça parça halini gördüm. O benim için çok büyük şok ve travmaydı. 'Eğer Uğur Mumcu yaşasaydı ne yapardı-' diye çok düşünüyorum. Bana kalırsa Uğur Mumcu yaşasaydı, Kemal Derviş gibi küresel sermayenin temsilcisi bir adam, CHP'ye asla üye dahi yapılmazdı" diye konuştu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu'nun Ağabeyi Ceyhan Mumcu'nun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement