Uğur Mumcu Belgeseli'nin Galası Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Belgeseli'nin Galası Yapılacak

Uğur Mumcu Belgeseli\'nin Galası Yapılacak

Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda halka açık gösterimle yapılacak.

26.11.2011 15:59  Güncelleme: 12:23

Çanakkale Gündem gazetesi muhabiri Ali Murat Akbaş'ın yönetmenliğini yaptığı Karlı Sokak isimli Uğur Mumcu Belgeseli'nin galası yarın akşam Gazeteciler Derneği'nin organizasyonu ile 20:00'da Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda halka açık gösterimle yapılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sinema Televizyon bölümü Mezunu ve Gündem Gazetesi Muhabiri Akbaş'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği ayrıca geçtiğimiz aylarda düzenlenen Altın Badem Film Festivalinde finalist filmler arasına girmeyi başaran "Karlı Sokak" hain bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun çocukluk yıllarını, eğitim hayatını, mesleki kariyerini ve uğradığı suikastı inceliyor.

Karlı Sokak, Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, çocukluk arkadaşı Eski Danıştay Savcısı Öcal Beningtan ve Mumcu'ya 'ustamdı' diyen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu ile yapılan röportajları içeriyor.

Gazeteci olan genç yönetmen Ali Murat Akbaş ise Uğur Mumcu'nun suikasta uğradığı 24 Ocak 1993 gününde çok küçük yaşlarda olduğunu ve suikastın kendisinde derin izler bıraktığını ve kendisinin de Mumcu'nun yolunda ilerlemeyi hedeflediğini dile getiriyor.

Belgesel, "Karlı Sokak" adını ise Uğur Mumcu'nun suikasta uğradığı sokağın adından alıyor. 24 Ocak 1993'a kadar 'Karlı Sokak' ismi ile bilinen ve Uğur Mumcu'nun evinin de bulunduğu sokağın adı hain suikastın ardından "Uğur Mumcu'nun Sokağı" adı olarak değiştirilmişti.

Karlı Sokak yarın Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda saat 20:00'da düzenlenecek olan gala ile Çanakkalelilerle buluşacak. Belgesel gösterimi ücretsiz olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Belgeseli'nin Galası Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement