Uganda'da Eşcinsellere Yönelik Yasa Tasarısı Geri Çevrildi - Son Dakika
Güncel

Uganda'da Eşcinsellere Yönelik Yasa Tasarısı Geri Çevrildi

Uganda\'da Eşcinsellere Yönelik Yasa Tasarısı Geri Çevrildi

Uganda Devlet Başkanı Museveni, eşcinsellere ömür boyu hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısını geri çevirdi.

17.01.2014 16:00  Güncelleme: 16:06

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, geçen ay parlamentoda kabul edilen ve eşcinsellere ömür boyu hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısını geri çevirdi.

Museveni parlamentoya gönderdiği 8 sayfalık mektubunda, eşcinselleri "anormal"  görerek hapis veya ölüm cezası verilmesi yerine yaşam koşullarının düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Museveni, parlamentonun yasa tasarısının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu yasa, eşcinselliğin illegal yollarla devam etmesine ve birilerinin bu durumdan çıkar sağlamasına yol açacaktır" ifadesini kullandı.

Daily Monitor gazetesi, yasanın insan hakları savunucuları tarafından kınandığına ve mektubun yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından yazıldığına dikkati çekti.

Parlamentodan geçen ay geçen kabul edilen tasarı, eşcinsel birliktelik yaşayanlara ömür boyu hapis cezası verilmesini içeriyor.

İlk kez 2009'da parlamentoya sunulan yasa tasarısının ilk hali eşcinsel ilişki yaşayanlara ölüm cezası verilmesini öngörüyordu. Ancak bu tasarı dünya liderlerinin büyük tepkisini çekmişti.

Birçok Afrika ülkesinde olduğu gibi Uganda'da da eşcinsellik tabu. Eşcinsel ilişkinin yasa dışı kabul edildiği Uganda'da, sayıları 500 bin olduğu tahmin edilen eşcinsel, biseksüel ve transseksüeller şiddete ve polis tehdidine maruz kalıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uganda'da Eşcinsellere Yönelik Yasa Tasarısı Geri Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement