Üçler, Göveçlik Yolu Otoyol Gibi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Üçler, Göveçlik Yolu Otoyol Gibi Oluyor

Üçler, Göveçlik Yolu Otoyol Gibi Oluyor

Denizli Belediyesi, bir kısmı daha önce bitirilerek ulaşıma açılan üçler göveçlikarasındaki yolu, otoyol ayarında inşa ediyor.

10.07.2012 16:59

Denizli Belediyesi, bir kısmı daha önce bitirilerek ulaşıma açılan Üçler- Göveçlik arasındaki yolun kalan bölümünü, otoyol kalitesinde inşa ediyor.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde devam edilen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Yolda ilk olarak, alt yapı çalışmaları bitirildi. Denizli Belediyesi, gerek yıllanmış ömrü dolan içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon gibi alt yapı hatlarını ve gerekse ana hatta bağlantılı abone bağlantılarını yeniledi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör de söz konusu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yol çalışmalarının Ramazan ayı sonu itibariyle bitirilmesinin planlandığını belirten Başkan Yardımcısı Güngör, şöyle dedi:

'Bilindiği gibi Göveçlik yolunu Üçler Kavşağı'ndan 1200 Evler'in üst kısmına kadar yapmıştık. Yaklaşık 2 metre kotu düşürerek kapsamlı bir çalışma yürüttük. 1200 Evler'den Göveçlik Parkı'na kadar olan kalan bölümü de 22 metre genişliğinde yol yapıyoruz. Yanlarda 2 metre banket olacak. 2'şer metre dik yol var. Ortada da 2 metre refüjü olacak. 52000 metreküplük toprak çalışması yaptık. Yolun kazı olan bölümünde kazı yapıp doldurulması gereken yerleri de dolgu yaparak asfalt dökümüne hazır hale getiriyoruz. İçme suyu da deplase edildi. 5 tane menfez yapıldı. 1 tane menfez 3 metre yüksekliğinde ve 3 metre eninde oldu. Bu menfezlerin 4'ü bitti bir tanesinde ise çalışma bitme aşamasına geldi. Göveçlik Yolu tüm çalışmalar bittiğinde muazzam bir yol olacak. Bu arada alt yapısı bitti. İnşallah Ramazan sonunda tamamlanacak.

Yol, belediyemizin Denizli'ye armağanıdır. Şimdiden hayırlı olsun.'

Bu arada yol, otoyolda olması gereken tüm özellikleri taşıyor. Yaklaşık 2500 metre uzunluğundaki yolda, söz konusu özelliklere ek olarak ağaçlandırma ve ışıklandırma ile yaya yolu da yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üçler, Göveçlik Yolu Otoyol Gibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement