Tutuklu Hakimin Doktor Eşi Konuştu - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Hakimin Doktor Eşi Konuştu

Tutuklu Hakimin Doktor Eşi Konuştu

* Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Hatice Özçelik, "Eşim hukuka uygun bir karar verdi diye, tutuklandığı için işimden atıldım." Haber / Kamera: İbrahim AKTÜRK, İstanbulDHA Cezaevinde tutuklu bulunan Hakim Metin Özçelik'in doktor eşi Hatice Özçelik, iş akdinin fesh edilmesiyle ilgili olarak Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bahçesinde avukatı Önder Durdu ile birlikte basın açıklaması yaptı.

08.05.2015 18:43

* Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Özçelik, "Eşim hukuka uygun bir karar verdi diye, tutuklandığı için işimden atıldım."

Haber/ Kamera: İbrahim AKTÜRK, İstanbulDHA

Cezaevinde tutuklu bulunan Hakim Metin Özçelik'in doktor eşi Hatice Özçelik, iş akdinin fesh edilmesiyle ilgili olarak Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bahçesinde avukatı Önder Durdu ile birlikte basın açıklaması yaptı.

'TARİHTE EŞİMİN YANINDA YER ALDIM"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Hatice Özçelik, "Eşim hukuka uygun bir karar vererek dünyada ve Türk tarihine bir ilk olarak geçmiştir. Ben de bu yüzden işine son verilen bir doktor olarak tarihte eşimin yanında yer aldım. Eşimin sonuna kadar arkasındayım. Biz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Kimse gibi çalıp çırpmadık. Vatanı satmadık. Ben de eşim de görevimizi yaptık. Eşim hukuka uygun bir karar verdi diye tutuklandığı için işimden atıldım. Gerekçe olarak ben yardımcı doçentlik başvurusunda bulunmuştum. Bölümde bir kişilik kadro vardı. Eşimin kararı nedeniyle yukarıdan haber gelmiş. Benim yerime başka birisini alacaklarını söylediler. Rektör, benim çok iyi bir doktor olduğumu ancak emrin yukarıdan geldiğini belirtti. Hukuk çerçevesinde yasal yollara başvuracağım" dedi.

AVUKAT DURDU: EŞİNİN DURUMUYLA BAĞ KURULUP İŞ AKDİNİN FESHEDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ.

Avukat Önder Durdu ise, doktor Hatice Özçelik için "4 yıldır çalıştığı hastanede herhangi bir sorun yaşamamıştır. Bugün bize tebliğ edilen yazıda iki sebep gösterilmektedir. Birincisinde 6 Mayıs günü kızınızı hastaneye götüreceğiniz gerekçesiyle izin aldığınız fakat bu izne dair herhangi bir belge sunmadığınız, ikincisi ise yardımcı doçentlik başvurunuzla ilgili heyeti tesir altında bırakmaya çalıştığınız gerekçesiyle iş akdinize son verilmiştir denildi. Bu sebepler fesih hakkını doğuracak sebeplerden biri değildir. Mutlaka doktor hanıma savunma hakkının tanınması gerekiyordu. Sözün bittiği yer burasıdır. Hakim Metin Özçelik yanlış bir karar vermiş olabilir. Şu an tutuklanmış olması hukuka uygun olabilir. Bunların hepsini bir kenara koyalım. Doktor hanımı, eşinin durumuyla bağ kurulup iş akdinin fesh edilmesi kabul edilemez. Bu hukuka aykırı bir tutumdur" şeklinde konuştu.

REDDİ HAKİM KARARINI VERMİŞTİ

4 yıldır Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Dr.Hatice Özçelik'in hakim eşi Hakim Metin Özçelik, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyasında reddi hakim kararı vermesinin ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimiydi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Hakimin Doktor Eşi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement