Tutuklanan Avukatlar, Mahkemede Suçlamaları Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Tutuklanan Avukatlar, Mahkemede Suçlamaları Kabul Etmedi

Tutuklanan Avukatlar, Mahkemede Suçlamaları Kabul Etmedi

Dhkp/c soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da bulunduğu 9 avukat "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

21.01.2013 14:57

Dhkp/c soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da bulunduğu 9 avukat "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Tutuklanan avukatlar nöbetçi hakimlikte ifade verdiler. Tutuklanan avukat Selçuk Kozağaçlı'nın mahkeme sorgusunda sosyalist bir insan olduğunu, polis öldürmeleri, infaz ve öğrenci davalarını baktıklarını belirttiği öğrenildi. Bu davalardan da ücret almadıklarını söylediği belirtilen Kozağaçlı'nın, "Hazırlık dosyasından bilgi sızdırıldı. Ben bunları basından öğrenip direk kendim geldim" dediği belirtildi. Öldürülen DHKP-C lideri Dursun Karataş'ın cenaze törenine katılmakla suçlandığını belirten Kozağaçlı'nın, Karataş'ın müvekkili olduğunu, naaşını devlet makamlarından kendisinin aldığını söylediği ifade edildi. ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da mahkeme sorgusunda, gözaltına alınmasının tek sebebinin sürdürdüğü avukatlık faaliyeti olduğunu söylediği belirtildi. Dosyadaki bütün delillerin avukatlık faaliyeti ile ilgili olduğunu vurguladığı öğrenilen Tanay'ın, hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Tutuklanan diğer avukatlar Avni Güçlü Sevimli, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Şükriye Erden, Naciye Demir, Nazan Bütel Kozağaçlı ve Günay Dağ'ın da hakimlik sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklanan Avukatlar, Mahkemede Suçlamaları Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement