Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Yazdığı Eserler Eğitim Müfredatında - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Yazdığı Eserler Eğitim Müfredatında

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov\'un Yazdığı Eserler Eğitim Müfredatında

Berdimuhamedov’un yazdığı kitaplar Türkmenistan'da okullarda ders olarak okutulacak Türkmen lider hakkında yazılan kitaplar da edebiyat derslerinde işlenecek.

15.01.2014 16:35

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un kaleme aldığı eserler ülkenin eğitim müfredatına girdi.

Türkmen eğitim sisteminde  2013-2014 eğitim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Türkmenistan'ın devlet okullarının müfredatında Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un yazdığı kitaplar ders olarak işlenecek.

Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredata göre, devlet okullarında dördüncü sınıftan itibaren Berdimuhammedov'un kitapları ve ülkenin ünlü yazarlarının Türkmen lider hakkında yazdıkları eserler edebiyat derslerinde okutulacak. Öğrencilerin edebiyat derslerinde okuyacağı eserler arasında Berdimuhammedov'un "Devlet Kuşu", "Canlı rivayet", "Yahşiden At Kalır" kitapları yer alıyor.

Türkmenistan'da edebiyat derslerinde "bağımsızlık dönemi edebiyatı" başlığında Saparmurat Niyazov'un "Ruhname" kitabının ve şiirlerinin okutulması da sürdürülüyor.

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un en son ekim ayında babası Malikguli Berdimuhamedov'un hayat hikayesini anlatan "Devlet Kuşu" isimli romanı yayınlanmıştı. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Yazdığı Eserler Eğitim Müfredatında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement