Türkmen Parlamentosu Kadınlara Emanet - Son Dakika
Güncel

Türkmen Parlamentosu Kadınlara Emanet

Türkmen Parlamentosu Kadınlara Emanet

İlk çok partili seçimlerle oluşturulan Türkmenistan Parlamentosu'nda başkanlığa ve yardımcılığına kadın vekiller seçildi.

07.01.2014 13:15

Türkmenistan'da ilk çok partili seçimlerle oluşturulan Parlamento'da başkan ve yardımcılığına kadın milletvekilleri seçildi.

Aralık ayının 15'inde yapılan seçime iki arti katılmış, Parlamento yenilenmişti. Türkmenistan Parlamentosu'nda başkanlık seçimim yapıldı. Meclis Başkanlığına, bu görevi önceki dönem de yürüten Akca Nurberdiyeva yeniden seçildi. Nurberdiyeva'nın yardımcısı da Gurbangül Bayramova oldu.

Parlamento'nun yeni üyelerine seslenen Meclis Başkanı Nurberdiyeva, "Birlik ve beraberlik içerisinde gece-gündüz halkımız ve vatanımız için çalışalım" dedi.

Ruhiyat Köşkü'nde yapılan toplantıya katılan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da milletvekillerine başarılar diledi. Berdimuhamedov, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok konuda yasaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkmen Meclisi'nin yüzde 26,4'ünü kadınlar oluşturuyor. Toplam 125 koltuklu Parlamento'da Demokrat Parti ile Girişimciler ve Sanayiciler Partisi'nin yanı sıra sendika ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı milletvekilleri de bulunuyor. Parlamento'daki komisyon sayısı bu dönem 5'ten 8'e çıkartıldı.

Meclis Başkanı, Devlet Başkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kuruluna katılıyor. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Parlamentosu Kadınlara Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement