Türkiye'ye İntihar Saldırısı Planlayan Alman Rapçi Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye İntihar Saldırısı Planlayan Alman Rapçi Vuruldu

Türkiye\'ye İntihar Saldırısı Planlayan Alman Rapçi Vuruldu

Türkiye'deki Alman hedeflerine intihar saldırısı düzenleyeceği uyarısı yapılan Alman rapçi, Suriye'de hava saldırısında ağır yaralanarak felç oldu.

21.11.2013 09:41  Güncelleme: 09:50

İki hafta önce Türkiye'deki Alman hedeflerine intihar saldırısı düzenleyeceği uyarısı yapılan Alman rapçi, Suriye ordusunun düzenlediği hava saldırısında ağır yaralanarak felç oldu

ALMANYA TÜRKİYE'Yİ UYARMIŞTI

Almanya hükümeti iki hafta önce 1995 yılında başladığı rap kariyerini psikolojik sorunları yüzünden bırakan ve 2010 yılında Müslüman olduğunu açıklayan Deso Dogg lakaplı rapçi Denis Mamadou Gerhard Cuspert'in 'Türkiye'de Alman hedeflerine intihar saldırısı düzenleyebilir' uyarısı yapmıştı. Akşam'ın haberine göre, Suriye'de Ebu Talha el-Almani adıyla savaşan rapçinin Esad güçlerinin düzenlediği hava saldırısında ağır yaralandığı ortaya çıktı.

ÖLDÜ İDDİASI

Özgür Suriye Ordusu, Alman rapçinin saldırı sonrası kalp masajı yapılırken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Sosyal medyadan yayınlanan videoda bilinci yerinde olmayan Alman rapçiye kalp masajı yapıldığı görülüyor. Sağlık durumunun belirsiz olduğu kaydedilen Alman rapçinin kısmi felç geçirdiği söyleniyor. Twitter'da yayınlanan mesajlarda ise Deso Dogg'un saldırının ardından hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ancak bu iddia henüz başka kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Alman rapçinin Suriye'de çatıştığı Ebu Fadıl El Abbas Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Deso Dogg'un sağlık durumuyla ilgili bir röportajın kısa bir süre içinde yayınlanacağı bildirildi. Bu röportajda Ebu Talha Almani'nin konuşmalarının bulunduğu belirtildi.

MİT ALARMA GEÇTİ

Ancak videonun saldırı sonrasında mı yoksa daha önceden mi çekildiği konusunda bilgi verilmedi. 2012 yılında El Kaide'ye bağlı Global Islamic Media Front'a katılan Ebu Talha, Almanya'da Şeriat hukukunu savunuyor. Geçen temmuzda Suriye'ye giden Talha, eylülde yapılan bir hava saldırısında da yaralanmıştı. Bild gazetesi Ebu Talha'nın Türkiye'deki Alman hedeflerine bomba yüklü bir araçla saldırabileceğini, MİT'in de alarma geçtiğini yazmıştı.

2010 YILINDA MÜSLÜMAN OLDU

Berlin'de doğan Denis Mamadou Gerhard Cuspert'i Ganalı babası bebekken terk etti. 1995'te rap kariyerine başlayan Dogg, bir yandan da sokak kavgalarına karışıyordu. 2002 yılında ülkede popüler bir sanatçı olarak bilinen Dogg, 2005'te psikolojik problemleri yüzünden turnelerini iptal etti. 2006'da müzik kariyerine dönen rapçi, 2010'da Müslüman oldu ve ismini Ebu Talha olarak değiştirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'ye İntihar Saldırısı Planlayan Alman Rapçi Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement