Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası Başladı

Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası Başladı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası Ortaca Sarıgerme SARÇED Plajında start aldı.

19.09.2018 16:53  Güncelleme: 16:52

Şampiyonaya 26 ilden 375 sporcunun katıldığını belirten Türkiye Güreş federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, bu sene ilgi son derece fazla.

Geçen senede aynı alanda yapmıştık. Bu sene daha farklı bir çoşku var. Bildiğiniz üzere 6-7 Ekim 2018 tarihinde de yine burada Plaj Güreşi Dünya Şampiyonasını yapacağız. Dünya şampiyonası da büyük önem taşıyor çünkü 2019 yılında Amerikanın Santiago Eyaletinde yapılacak olan Dünya Plaj Olimpiyatlarında Güreşte yer alacak. Bu nedenle burada ki sıralama son derece önem arz ediyor dedi.

Beraberinde Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Yakşi ve Dünya Plaj Güreşi Genel Sekreteri Ender Yakşi, Muğla Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mutlu Uzun ve Ortaca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murta Sözgen ile müsabakaları izleyen Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, Şampiyonaların sportif değerlerinin yanı sıra spor Turizmine olan katkısına da değinerek, Muğla bize bu konuda çok güzel evsahipliği yapıyor. SARÇED bu iş için çok uygun bir alan ben başta Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğümüz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm güreşseveleri müsabakalara bekliyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement