Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali Başladı

Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali Başladı

Karabük'te Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali başladı.

06.10.2012 15:37

Karabük'te Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali başladı.

Türkiye Özel Eğitim Vakfı ve Aylin Özel Eğitim Rehabilitasyon tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürütülen "Ritimlerdeki Ahenk" projesi kapsamında 6-7 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali başladı. Atatürk Anıtı'ndan başlayan festival kortej yürüyüşü, Aylin Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde son buldu. Burada engelli öğrencilerden oluşan ritim grupları gösterileri ile izleyenlere hoşça vakit geçirtti.

Aylin Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Bülent Karadayı, bu projeyi Karabük'te dahil 6 ilden engelli çocuklar ve onların bağlı olduğu dernek, vakıf ve rehabilitasyon merkezleri ile yürüttüklerini belirterek, "Proje kapsamında engelli çocuklardan oluşan ritim grupları ile 5 aydır çalışıyoruz. Amacımız engelli çocukların neler yapabildiği ve topluma katkı sağlama adına bunun bir parçası olduklarını gösterebilmek ve özgüvenlerini sağlamak. 2 gün sürecek olan festivalimizin en ilginç yanı ise engelli çocuklarımızın anne ve babaları koroyu oluşturuyor, çocuklar ise ritim çalıyorlar. Grubun esprisi bu" dedi.

2 gün sürecek olan festivalde Bursa, İstanbul, Mersin, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinden gelen 160 engelli öğrenci, Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda gösteriler sunacak. Etkinlik, yarın Karabük Üniversitesi'nde çeşitli panel ve etkinlerle son bulacak. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Özel Gruplar Müzik Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement