Türkiye'nin Makedonyalı Selzedelere Yardımı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Makedonyalı Selzedelere Yardımı Sürüyor

Makedonya'da geçen hafta sonu yaşanan ve 22 kişinin hayatını kaybettiği, büyük maddi hasarın meydana geldiği selin ardından Türk kurum ve belediyelerinin selzedelere yardımı sürüyor.

12.08.2016 16:58

Makedonya'da geçen hafta sonu yaşanan ve 22 kişinin hayatını kaybettiği, büyük maddi hasarın meydana geldiği selin ardından Türk kurum ve belediyelerinin selzedelere yardımı sürüyor.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı ve Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, selden en çok etkilenen Üsküp yakınlarındaki Hasanbeg Mahallesi'ni ziyaret etti.

Büyükelçi Şölendil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak felaketin ilk anından itibaren Makedonyalı muhataplarıyla gerekli işbirliği ve istişareyi yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda ellerindeki tüm imkanları seferber ederek yardım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Türk Kızılayı, İBB, Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve TİKA'nın buradaki sivil toplum kuruluşları ile beraber gerekli temizlik sürecini başlattığını aktaran Şölendil, "Ayrıca insani yardım malzemelerimiz de gelmektedir, bunların da dağıtımını sağlayacağız." dedi.

Turunç da dün itibariyle İBB'den dört kişilik bir ekip ve 12 kurtarma aracının bölgedeki insanların hayatını ve yaşamını kolaylaştıracak müdahaleleri yapmak üzere Makedonya'ya ulaştığını ifade etti.

Türk Kızılayı ekiplerinin de bölgede bulunduğunu belirten Turunç, şunları kaydetti:

"İki ayrı konuda çalışma yapacağız. İBB araçları ile burada yağıştan etkilenen insanların hayatlarını zorlaştıran, evler ve sokaklarındaki çamurları ve atık malzemelerin temizlenmesini sağlayacağız. Diğer taraftan insanların farklı ihtiyaçları var. Gıda, eşya ve hijyen malzemelerine ihtiyaçları var. Kızılay olarak bunları tamamlayacağız."

"Makedonya bizim için çok yakın bir coğrafya"

Makedonya'ya gelmeden önce Türkiye Belediyeler Birliği yetkilileriyle görüştüğünü söyleyen Turunç, "Türkiye Belediyeler Birliği de bir kampanya başlattı. Marmara Belediyeler Birliği aynı şekilde bir kampanya başlattı. Buradaki tespitimize göre ne tür ihtiyaçlar varsa onları Türkiye'ye bildireceğiz. Orada bu kampanyalarda temin edilecek ve buraya ulaştırılacak, burdaki insanlara dağıtılacak." şeklinde konuştu.

Turunç, "Makedonya bizim için çok yakın bir coğrafya. Tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu bir coğrafya. Sıkıntılar giderilene kadar burada kalmayı düşünüyoruz." dedi.

Türkiye\'nin Makedonyalı Selzedelere Yardımı Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Makedonyalı Selzedelere Yardımı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement