Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesinin Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesinin Açılış Töreni

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesinin Açılış Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kavaklı: "Kazaların olmaması için yerin altındaki kara elmasın can gibi bedel ödemeden ülke ekonomisine sağlanması noktasında gayretimi...

17.11.2013 15:09

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneğinin Zonguldak Şubesi törenle açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de çocukluğunda grizuyla tanıştığını söyledi.

Madende yakınlarını kaybedenlerin acılarını yürekten hissettiklerini ifade eden Kavaklı, şöyle konuştu:

"Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde 1992'de meydana gelen grizu patlamasında maden işçileri yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerin arasında memleketim Karabük'ün Yenice ilçesinden de 55 işçi hayatını kaybetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız. Kazaların olmaması için yerin altındaki kara elmasın can gibi bedel ödemeden ülke ekonomisine sağlanması noktasında gayretimizi göstereceğiz. Göstermeye de gayret ediyoruz."

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise kentin bugünlere gelmesinde maden şehitlerinin ve yakınlarının gözyaşları olduğunu vurgulayarak, "İlimizde yaklaşık 5 bin madencimiz şehit oldu. Böylesine bir kentte madencinin alın teri ve emeğinin yanı sıra ailelerinin gözyaşlarını unutmamak lazım" ifadesini kullandı.

"İlk şubemizi yaklaşık 5 binden fazla maden şehidi veren Zonguldak'ta açıyoruz"

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nihat Hanay da derneği Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2009'daki grizu faciasında hayatını kaybeden 19 madenci yakınının kurduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin neresinde maden şehidi varsa onların çocuklarına ulaşmak ve ana sınıftan başlayıp üniversite eğitimi boyunca burs temin etmek için çalışıyoruz. İlk şubemizi yaklaşık 5 binden fazla maden şehidi veren Zonguldak'ta açıyoruz. Ülke genelinde maden olan bütün illere şubelerimizi açacağız. Hedefimiz, 100 bin üye ve 3 binden fazla çocuğu okutmak" şeklinde konuştu.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı ocakta 7 Ocak'ta meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren Ahmet Şeker'in annesi Havva Şeker ise, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Acılarımız yaşandığında herkes yanımıza gelerek yanınızdayız' dediler. Yanlarına gittiğimizde 'bugün git, yarın gel' dediler. Ana yüreği dayanmıyor. Oğlum çocukları için canından oldu. Anne 'geleceğim dedi' bana ama gelmedi. Oğlum özledim seni" diye konuştu.

Konuşmalar sırasında bazı madenci yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Derneğe katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardından protokoldekiler açılış kurdelesini kesti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesinin Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement