Türkiye ile Bulgaristan arasındaki "transit geçiş belgesi" sorunu - - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki "transit geçiş belgesi" sorunu -

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki "transit geçiş belgesi" sorunu -

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen tır şoförleri, farklı güzergahlara yöneliyor.

08.02.2014 16:37

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen tır şoförleri, farklı güzergahlara yöneliyor.

Geçiş belgesi sıkıntısı nedeniyle bir süredir Kapıkule'de bekleyen ve özellikle bozulabilecek ürünler taşıyan tır şoförleri, başta İpsala Sınır Kapısı olmak üzere farklı güzergahlardan Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

Sınır kapısında bekleyen şoförler ise zamanlarının büyük bölümünü araçlarında geçiriyor.

Tır şoförü Nazhen Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'ten Romanya'ya meşrubat şişesi götürdüğünü söyledi. Geçiş belgesi olmaması nedeniyle 9 gündür yurt dışına çıkamadığını aktaran Kayhan, mazotlarının bittiğini ve mazot alacak bir istasyon bulamadıklarını ifade etti.

Tır şoförü Ertuğrul Sökücü, tuvalet, banyo ve yiyecek sıkıntısı çektiklerini anlattı. Yetkililerin sorunun çözülmesine ilişkin kendilerine net bir şey söylemediğini iddia eden Sökücü, "Bu arabaların hepsinin mazotu bitti. Geceleri soğuk oluyor. Durduğumuz yerde ısınmak için 100 litre mazot yakmışız. Mazot alacak yer yok" diye konuştu.

Sökücü, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini kaydetti.

- "Mallarımız bozulmak üzere"

Tır şoförü Ziya Yıldız da transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle 11 günden bu yana Kapıkule'de beklediklerini söyledi. Niçin ve neyi beklediklerini de bilmediklerini ifade eden Yıldız, "Mallarımız bozulmak üzere. Zor durumdayız" dedi.

Yıldız, alternatif güzergahlara yöneleceklerini aktardı.

Hacıbekir Bayram ise hiçbir yetkilinin kendilerine sorunun çözümüne ilişkin net bir şey söylemediğini öne sürdü. Sorunu televizyonlarda sadece alt yazı olarak gördüklerini ifade eden Bayram, yetkililerin konuyla yeterince ilgilenmediğini savundu. Bayram, "İhracat kapandı. Bulgar her sene aynısını yapıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Bulgaristan arasındaki 'transit geçiş belgesi' sorunu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement