Türkiye Gerçekleri Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gerçekleri Konuşuldu

Türkiye Gerçekleri Konuşuldu

Köln üniversitesinde düzenlenen Avrupalı Türkler ile Türkiye gerçekleri isimli bir panele ırkçılık konusu damgasını vurdu.

25.05.2012 00:54

Köln üniversitesinde düzenlenen Avrupalı Türkler ile Türkiye gerçekleri isimli bir panele ırkçılık konusu damgasını vurdu. Panelde ayrıca bugünkü Türk hükümeti de eleştirildi.

Almanya'nın Köln üniversitesinde Türk Sosyal Demokratları'nın (TSD Köln) düzenlediği 'Avrupalı Türkler ile Türkiye gerçekleri' başlıklı panelde Avrupa'daki Türklerin durumu ve Türkiye'deki güncel gelişmeler konuşuldu. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, NRW Göçmen Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek ve TSD Köln Başkanı Hüseyin Azar ile TSD Köln Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tekin'in yanı sıra çok sayıda dinleyici katıldı. Hüseyin Azar'ın açılış konuşmasını yaptığı panelde Almanya'daki vatandaşlık yasasını eleştiren Tayfun Keltek şunları söyledi:

ALMANYA'DA IRKÇILIK VAR

'Almanya'daki gizli ırkçılığın en göze batan yönü kurumsal ırkçılıktır. Örneğin vatandaşlık yassına baktığınız zaman insanların geldiği ülkeye bakılarak çifte standart uygulanıyor. Birçok ülkeden gelenler çifte vatandaş olabiliyor ancak Türkiye ya da kuzey Afrika kökenlilerin böyle olanakları yok. Bu da bana göre bilinçli olarak işlenen bir politikanın sonucu. Bu durum Alman anayasasının kurallarına ters düşen bir girişim. İş sahasında normalde işsizlik oranı yüzde 7-8 iken Türkiye kökenlilerdeki işsizlik oranı yüzde 25'in altına düşmüyor. Burada yaşayanlar ırkçılığı yavaş yavaş yaşadığı için kendileri ırkçılığa uğradığının farkında bile olmuyorlar. Burada doğup büyüyen insanlarımız nerelisin denildiğinde dedelerinin geldiği memleketi söylemek zorunda kalıyorlar. Bizde böylece bu ırkçılığa çanak tutmuş oluyoruz. Bu ülkede doğan kişi buralıdır.'

TÜRKİYE'DEKİ HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Türkiye'deki siyasal, sosyal ve ekonomik durumu anlatan TSD Köln Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tekin Türkiye'de son yıllarda yaşanan süreci eleştirerek, 'Türkiye ya çağdaşlaşma sürecini tamamlanacak ya da bir Arap ülkesine dönüşecek. Bir ülkenin demokrasisi sağlıklı şekilde çalışıyorsa, sağlam bir hukuk düzenine sahipse o ülke güçlü bir ülkedir. Bugünkü Türkiye'nin durumu endişe vericidir' dedi. Prof. Dr. Ataol Behramoğlu ise Türkiye'nin geçirdiği süreçler ve geldiği noktayı anlatarak Türkiye'de bugünkü iktidarı eleştirdi. Konuşmasının sonunda kendi yazdığı politik bir şiirini okuyan Prof. Dr. Behramoğlu salondakiler tarafından alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Gerçekleri Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement