Türkiye'de en uzun süreli kayak Bingöl'de yapılacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de en uzun süreli kayak Bingöl'de yapılacak

Türkiye\'de en uzun süreli kayak Bingöl\'de yapılacak

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl'de yapımı devam Haserek Kayak Tesisi ile ilgili "Pistin uzunluğu ve tesisin kuzey cephesinde olması nedeniyle karın burada daha uzun süre kalacağını dü...

27.10.2013 18:23

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl'de yapımı devam Haserek Kayak Tesisi ile ilgili "Pistin uzunluğu ve tesisin kuzey cephesinde olması nedeniyle karın burada daha uzun süre kalacağını düşünüyoruz" dedi.

Vali Taşyapan, Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ile merkeze bağlı Dikme köyü sınırlarındaki Haserek Dağı eteklerinde yapımı devam eden Haserek Kayak Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisin kent merkezine 35, Bingöl Havalimanı'na 40 kilometre mesafede olduğuna dikkati çeken Taşyapan, buranın 2014 yılında kayak severlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Yolçatı köyünde başka bir kayak tesisi daha bulunduğunu hatırlatan Vali Taşyapan, bu tesisin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl'ün kış turizminin merkezlerinden biri haline geleceğini ifade etti.

Yolaçtı köyündeki kayak tesisinin güney cephesinde olması nedeniyle kayak sezonunun kısa sürdüğünü dile getiren Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu nedenle Haserek Dağı dediğimiz Dikme köyü mevkiisnde yeni bir Kayak tesisi yapıyoruz. Bu tesis hem teleski, hem telesiyej hem de baby-lift'i ve 70 yatak kapasiteli oteli olacak. Oteli, sosyal tesisleriyle beraber kayak merkezinin mekanik yapılarıyla yüzde 90 seviyelerinde tamamlandı. İlave olarak çevre düzenlemeleri ve dere ıslahı gibi çalışmalar kaldı. Kayak tesisimiz 6 milyon 900 bin liraya ihale edildi. İl Özel İdaremiz tarafından da 560 bin lira enerji nakil hatları ihalesi yapıldı. 5 gün içersinde tesisimizi enerjiye kavuşturmuş olacağız."

Tesise ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi için yol genişletme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Vali Taşyapan, "Yolumuzu 3 şeritli olacak şekilde yapıyoruz. Bu yıl kayak tesisimizin yetişmesi mümkün görünmüyor ama önümüzdeki sezon yeni tesiste kayak yapacağız. Pistin uzunluğu ve tesisin Kuzey cephesinde olması nedeniyle karın burada daha uzun süre kalacağını düşünüyoruz. Eski tesise göre 2 ay daha fazla kayak yapılacağını düşünüyoruz. Çalışmaların bitmesiyle Bingöl'ümüz çok güzel bir tesise kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

- Birçok milli kayakçı Bingöl'den

Bingöl Havalimanı'nın hizmete girdiğini hatırlatan Vali Taşyapan, hava ulaşımının kayak tesislerine artı değer katacağını söyledi.

Tasyapan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ulaşım konusunda bir sıkıtımız yok. Bingöl dışından da gelmek isteyenler havayoluyla rahatlıkla gelebilirler. Havaalanından kayak tesisine 40 kilometrelik bir mesafe var. Havaalanının açılması, tesisimizin değerini 5 kat daha artırıyor. Dolayısıyla herkesin rahatlıkla gelebileceği bir yer. Özelikle il dışında ve yurt dışında olan hemşehrilerimizin desteğiyle buraya daha çok kayak severi bekliyoruz.

Burada da spor için iyi bir altyapımız var. Dolayısıyla hem yöre halkına hem de yurt içinden ve dışından gelen herkese açığız. Buraya özel sektör yatırımları da olacak. Şimdiden onun işaretini alıyoruz. Her iyi malin mutlaka müşterisi olacaktır. Biz de tesisimizin iyi olması için gayret göstereceğiz."

Muhabir: Abdullah Çelik

Yayınlayan: Behçet Güngör

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de en uzun süreli kayak Bingöl'de yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement