Turkcell’e E2e’den İki Büyük Ödül - Son Dakika
Güncel

Turkcell’e E2e’den İki Büyük Ödül

Turkcell’e E2e’den İki Büyük Ödül

Turkcell, "Çok İyi Bir Fikrim Var!" ve "Turkcell Gönüllüleri" programlarıyla, ABD merkezli E2E İletişim Ödülleri'nde iki ayrı kategoride ödüle layık bulundu.

07.06.2010 15:57  Güncelleme: 16:00

13 ayrı dalda verilen ödüllerden "En Stratejik Çalışan İletişimi Programı" ödülünü "Çok İyi Bir Fikrim Var!"; "Çalışanların Oluşturduğu En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülünü ise "Turkcell Gönüllüleri" kazandı.

Dünya çapında yalnızca şirket içi iletişim alanına odaklanan tek ödül programı E2E İletişim Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. 13 ayrı kategoride verilen E2E İletişim Ödülleri'ne bu yıl Turkcell iki kategoride birden layık görüldü.

Ödül almaya hak kazananlar, mayıs ayında Chicago'da gerçekleştirilen "Çalışan Bağlılığı, Sosyal Medya ve İnsan Kaynakları" Konferansı'nda açıklandı. Turkcell, "En Stratejik Çalışan İletişimi Programı" kategorisinde "Çok İyi Bir Fikrim Var!" ve "Çalışanların Oluşturduğu En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" kategorisinde ise "Turkcell Gönüllüleri –Hayat Ormanı Derneği" programları ile ödül kazandı.

Turkcell İç İletişim Bölüm Başkanı Yusuf Özer, yaptığı açıklamada, ödül kazandıkları her iki programın da tamamen Turkcell çalışanları tarafından hazırlandığını söyleyerek, dünya çapında önemli bir organizasyondan iki ayrı ödül almaktan ötürü gurur duyduklarını belirtti.

Yusuf Özer, "Çok İyi Bir Fikrim Var ile çalışanlarımız süreç iyileştirme, müşteri memnuniyetini artıracak servis ve ürünler geliştirme gibi kendi ana sorumluluğu dışında kalan alanlarda fikir üretiyor, bu fikirler değerlendiriliyor ve böylece her çalışanımız yönetimde söz sahibi olduğunu hissediyor.

Turkcell Gönüllüleri ise bugüne dek gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle daima göğsümüzü kabarttılar. İki platformda da ödüle layık görülmemiz, iç iletişim alanındaki farkımızı ortaya koyuyor. E2E İletişim Ödülleri'ne Türkiye'den layık görülen tek şirket olmamız ve dünya devlerini geride bırakarak iki ayrı ödül birden kazanmamız gurur verici. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

E2E İletişim Ödüllleri'nde farklı kategorilerde ödül kazanan diğer şirketler arasında Pepsi, Cisco Systems ve Walmart gibi dünya devleri bulunuyor.

"Çok İyi Bir Fikrim Var!"

Çalışanların inovatif fikirlerinin İnovasyon Ofisi aracılığıyla gerçekleşmesini sağlayan "Çok İyi Bir Fikrim Var!" platformu 2004 yılında kuruldu. Hem "Çok İyi Bir Fikrim Var" aracılığıyla gerçekleştirilen hem de şirket içinde fark yaratan çalışma ve davranışlar, Turkcell bünyesinde ödüllendiriliyor. Bugüne kadar ödüllendirilen 544 Turkcell çalışanı, fikir ve davranışlarıyla Turkcell'e 225 Milyon Dolar değerinde katkıda bulundu.

Program aracılığıyla hayata geçen fikirlerden örnekler:

"Çanta BTS uygulaması ile boyutları ve taşınabilirliği bir insanın yanında taşıyabileceği şekilde tasarlanan mobil istasyon fikri hayata geçirildi."

"Kurumsal müşterilere yönelik, değerli eşya/ürünlerin sergilenmesi sürecini satış ekipleri tarafından taşınan bavullar aracılığı ile yapan özel bir sistem geliştirildi.

GPS sistemi ile uydu üzerinden online takip ederek, bavul kilidinin satış ekibi tarafından sadece Turkcell Mobil imza ile açılması sağlandı."

"Çağrı Merkezi Müşteri Memnuniyeti Ölçümleme Servisi hayata geçirildi. Bu fikrin hayata geçmesiyle çağrı merkezi ile görüşmeler sonrası memnuniyet anketi müşterilere SMS olarak gönderilmeye başlandı."

"Turkcell Gönüllüleri - Hayat Ormanı Derneği"

Turkcell Gönüllüleri, bugüne dek sadece Turkcell çalışanlarının maddi manevi katkılarıyla pek çok projeye destek verdi. Turkcell Gönüllüleri 2008 yılında dernekleşerek faaliyetlerini "Hayat Ormanı Derneği" altında sürdürmeye başladı.

Turkcell Gönüllüleri, yardıma ihtiyacı olan kişi ve projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak tespit ediyor ve şirket içinde organizasyonlar düzenleyerek Turkcell çalışanlarının bireysel olarak bu projelere destek vermelerini sağlıyor. Gerçekleştirdiği projeler sonucunda Turkcell Gönüllüleri, 2007'de Uluslararası Halkla İlişkiler Birliği IPRA tarafından verilen"Halkla İlişkilerde Mükemmellik - Altın Dünya Ödülü"ne, 2009 yılında ise ABD'de düzenlenen PR News Nonprofit PR Awards'da Onur Ödülü'ne layık görüldü.

urkcell Gönüllüleri tarafından şimdiye kadar "Diyarbakır 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Restorasyonu", "Oyuncağını Paylaşır mısın?", "Yukarı Tandır Köyü Sıcacık Olsun", "Kitaplar Kutuya Çocuklar Okula", "Ayvalık'ı Yeşillendiriyoruz", "Batman Üşümesin", "Yakacık Yuvası Renovasyonu", "Tekman'a Hayat Veriyoruz", "Her Çocuğun bir Kitabı Olsun", "Kışı rahat geçirsinler diye Damal'lı çocuklara küçük bir hediye", "İlk Tatilim", "Bir Tatlı Huzur", "Şırnak Fatih İlk Öğretim Okulu Renovasyonu", "Merak Odaları" gibi projeler gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turkcell’e E2e’den İki Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement