Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Türkçe Olimpiyatları Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Bakan Şimşek: Dünya Hoşgörü ve Diyaloğa Hasret

07.06.2010 01:14

BAKAN ŞİMŞEK: DÜNYA HOŞGÖRÜ VE DİYALOĞA HASRET

Gaziantep'te 8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar Türkçe şarkı, şiir, dans ve orta oyunuyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Geceye katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünyanın en çok hasret kaldığı şey hoşgörü ve diyalog. Bugün yaşanan sıkıntıların temelinde de bunların eksikliği var" dedi.

Halk için Stadyum'da yapılacak olan etkinlik öncesi Şato Restoran'da protokol üyeleri için özel düzenlenen gecede çeşitli ülkelerden gelen 147 çocuk, Türkçe şarkı, şiir, dans ve orta oyunuyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Etkinliği Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mahmut Durdu, Özlem Müftüoğlu, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri izledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, etkinlik öncesi çeşitli ülkelerden Gaziantep'e gelen öğrencilerle sohbet etti. Bakan Şimşek yaptığı konuşmada, otaya konulan organizasyonun büyük bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, "Okullarımız dünya insanlığı açısından bir zenginlik kaynağı. Sadece Türk kültürünü tanıtmakla kalmıyorlar, Türkçeyi de öğretiyorlar. Dünyadaki barışa inanılmaz bir katkısı var. Bütün gönül dostlarını gönülden tebrik ediyorum. Yani gerçekten muazzam bir fedakarlık. 120 ülkeden 700'e yakın öğrencinin Türkiye'de toplanması, Türkçe ile diyalogda bulunmaları apayrı bir mutluluk kaynağı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok anlamlı bir organizasyon. Türkiye'yi yücelten, saygınlığını artıran bu okullarımız, bu etkinliklerimiz hakikaten takdire şayan ve desteklenmesi lazım. Biz bu arkadaşlarımızın maddi ve manevi arkasındayız" diye konuştu.

Bakan Şimşek, misafirlerin Türkiye'de en iyi şekilde ağırlandığını kaydederek şunları söyledi:

"Aslında bu bir ibadet, çünkü dünyanın her tarafında çocuk yetiştirmek, hele bir de olimpiyatlarda madalya kazandırmak bu okullara nasip oldu. Hollanda'dan ayağımın tozuyla buraya geldim ve orada Amsterdam'da çevre sorunlarına çözüm noktasında yarışma düzenlenmişti. Dünyanın en çok hasret kaldığı şey hoşgörü ve diyalogdur. Bugün yaşanan sıkıntıların temelinde de bunların eksikliği var. Bugünkü coşkuyu, birçok ülkede Türkçe vasıtasıyla, Türk dili vasıtasıyla bu misafirlerimiz dünyanın birçok köşesinde bize yaşatıyorlar."

Yerel TV kanallarından canlı olarak yayınlanan gösteride özellikle ABD Batı Yakası'ndan çocukların sergilediği Adıyaman Halk oyunları büyük alkış topladı. Gösteri, çokçukların şarkı şiir ve danslarıyla devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Türkçe Olimpiyatları Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement