Türk Zeka Ekibine Afrika'dan Yeni Davet - Son Dakika
Güncel

Türk Zeka Ekibine Afrika'dan Yeni Davet

Türk Zeka Ekibine Afrika\'dan Yeni Davet

Kamerun’un başkenti Yaunde’de geçen hafta zeka atölyesi açan ve Kamerunlu 6 bakanla görüşerek Türkiye’ye dönen Elvan Zeka Kulübü (EZK) yetkililerine yeniden davet geldi. Kamerun medyasına da yansıyan projeden mutlu olan Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya, gündemi ilerletmek adına EZK ekibini yeniden ülkesinde görme ve birebir görüşme isteğini iletti.

08.12.2013 11:54

Kamerun'un başkenti Yaunde'de geçen hafta zeka atölyesi açan ve Kamerunlu 6 bakanla görüşerek Türkiye'ye dönen Elvan Zeka Kulübü (EZK) yetkililerine yeniden davet geldi. Kamerun medyasına da yansıyan projeden mutlu olan Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya, gündemi ilerletmek adına EZK ekibini yeniden ülkesinde görme ve birebir görüşme isteğini iletti.

Elvan Şirketler Grubu tarafından geçen hafta Kamerun'un başkenti Yaunde'de açılan zeka atölyesinin yankıları sürüyor. Türkiye'de hayata geçirilen EZK bir uzantısı olarak Kamerun'da kurulan zeka atölyesi, kara kıtada ilklerden olarak gösteriliyor. Başta Tangram ve Zeka Küpü olmak üzere farklı akıl oyunu materyalleri ile zenginleştirilen atölyenin açılışı Türkiye Cumhuriyeti Kamerun Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Intersweet Genel Müdürü Davut Kaya, Intersweet Afrika Müdürü Mesut Altun ile Kamerun Eğitim Bakan Yardımcısı ve başkent Yaunde Belediye Başkanı gibi yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

EZK heyeti, açılış sonrası başta eğitim ve sosyal işler bakanlığı olmak üzere 6 bakanlıkla görüşmeler yapmış, projenin önemini anlatmıştı. Olumlu izlenimlerle yurda dönen EZK yetkilileri, yol yorgunluğunu atamadan ikinci bir davet aldı. Eşi Chantal Biya'nın himayesindeki Chantal Biya Vakfı  ile işbirliği yapılarak kurulan zeka atölyesinin açılışını medyadan izleyen Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya, gündemi ilerletmek adına Elvan Zeka ekibiyle birebir görüşme isteğini iletti. Türk ekibi şimdi TİKA gibi kurumlarla da işbirliği yaparak Kamerun'da zeka sondajına hazırlanıyor.

Elvan Grubu'nun dış ticaret şirketi olan Intersweet'in Genel Müdürü Davut Kaya, Elvan Zeka Kulübü'nün "Her toplum ve insan zekidir. Önemli olan onu geliştirebilmektir" sloganına dikkati çekti.

Kaya, uzmanlara göre zekanın yüzde 60'ının aileden, kalanının da çevre şartlarından geldiğini belirterek, şu mesajları verdi:

"Yüzde 40'lık kısım geliştirebilir veya köreltilebilir. Biz şirket olarak bu yüzde 40 bölümü geliştirmeyi misyon edindik. Bu amaçla zeka kulübümüzü kurduk. Şimdi bu misyonu bir Afrika ülkesine taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen süreçte bu misyonun Kamerun'da ve ticaret yaptığımız diğer ülkelerde de farklı yansımalarını hep birlikte göreceğiz. EZK için kıta olarak Afrika, ülke olarak Kamerun pilot seçildi." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Zeka Ekibine Afrika'dan Yeni Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement