Türk Telekom'dan Kablo Hırsızlığına Alarmlı Önlem - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom'dan Kablo Hırsızlığına Alarmlı Önlem

Türk Telekom\'dan Kablo Hırsızlığına Alarmlı Önlem

Türk Telekom Kırıkkale İl Müdürü Hayrettin Öztaş, abonelerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisi için büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için, ülke çapında önemli 3 bin 500 noktada alarm sistemi...

06.02.2013 12:16

Türk Telekom Kırıkkale İl Müdürü Hayrettin Öztaş, abonelerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisi için büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için, ülke çapında önemli 3 bin 500 noktada alarm sistemi kurulduğunu söyledi.

Hayrettin Öztaş yaptığı açıklamada, sistemin hatlara yapılan müdahaleleri, Ağ Yönetim Sistemi merkezleri aracılığı ile anında güvenlik güçlerine ilettiğini belirtti. Öztaş şöyle dedi:

"Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarına karşı ülke çapında yaygın bir alarm sistemi kurdu. Türk Telekom'un Türkiye'nin her noktasına uzanan altyapısında belirlenen 3 bin 500 noktaya kurulan özel alarm sistemi, hırsızların kablo hatlarına müdahalesini anında tespit ediyor. Sistem, kablo hattına yapılan müdahaleyi hemen ilgili Türk Telekom İl Müdürlüğüne bildiriyor. 7 gün 24 saat takip yapılan ve il müdürlükleri tarafından yönetilen Ağ Yönetimi Sistemi merkezleri, alarmın devreye girmesiyle durumu güvenlik güçlerine bildiriyor. Böylece çok kısa sürede hırsızlık girişiminin yapıldığı noktaya ulaşan güvenlik güçleri, hırsızlık olaylarına daha etkin şekilde müdahale edilebiliyor."

'SUÇÜSTÜ YAKALANDI'

Öztaş, sistemin sadece büyük şehirlerde olmadığını, tüm yurt genelinde yaşanan kablo hırsızlığı olaylarına karşı yaygınlaştırıldığını belirtti. Öztaş, Kırıkkale'de de uygulanan sistem ile Kızılırmak Mahallesi'nde gece saatlerinde yeraltındaki kabloları çalmak istediği iddia edilen bir şüphelinin Telekom ve polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını açıkladı. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Telekom'dan Kablo Hırsızlığına Alarmlı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement