Türk Tarihinin Acı Fakat Şerefli Hatırası - Son Dakika
Güncel

Türk Tarihinin Acı Fakat Şerefli Hatırası

Türk Tarihinin Acı Fakat Şerefli Hatırası

Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

18.03.2013 09:44

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümüne ulaşmış bulunmaktayız. Türk tarihinin acı ve bir o kadar da şerefli hatıralarından biri olan bu tarihin şehitlerimize armağan edilmesi bizlere büyük bir gurur vermektedir. 'Çanakkale Geçilmez' sözlerinin söylendiği, kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin var oluş mücadelesinin temeli Çanakkale'de atılmıştır. Vatanının dört bir yanından gelen insanımızın özgürlük ve bağımsızlık arzusu Çanakkale'de birlik, beraberlik ve kardeşlik türküsüne dönüşmüştür. Bu sebeple Çanakkale Zaferi, sıradan bir destan değildir. Çanakkale Zaferi sadece Türkiye için değil, dünya açısından da önemli bir destandır.

Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri cana borçluyuz. Milli Şairimiz Mehmet Akif'in şu güzel ifadeleri hafızalardan hiç silinmesin; 'Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı! Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyaları aslan da bu cennet vatanı'

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Türk vatan ve milletinin ebedi varlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağının yüceliği uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan kahramanlarımıza ve onların dul ve yetimlerine sahip çıkılması milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının da bir ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Tarihinin Acı Fakat Şerefli Hatırası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement