"Türk Minyatür Sanatı İtalya Yolcusu" - Son Dakika
Güncel

"Türk Minyatür Sanatı İtalya Yolcusu"

"Türk Minyatür Sanatı İtalya Yolcusu"

Minyatür sanatçısı Şeker, eserleriyle, İtalya'nın uluslararası sanat fuarı Arte Imagine konuk olacak Şeker, süsleme sanatının çağdaş örneklerinin yanı sıra Ayasofya, Selimiye ve Süleymaniye camileri gibi mimari ve kültürel değerleri, minyatürleriyle yurt dışına taşıyacak

20.07.2013 12:53

Minyatür sanatçısı Sabriye Şeker, eserleriyle, İtalya'nın uluslararası sanat fuarı Arte Imagine konuk olacak.

Minyatür sanatını çağdaş bir anlayışla yorumlayan Şeker, çalışmalarından 20'sini 25 Ekim'de İtalya'da uluslararası sanatseverlerle buluşturacak.

Şeker, Ayasofya, Selimiye ve Süleymaniye camileri gibi mimari ve kültürel değerleri, uluslararası sanat fuarı kapsamında, minyatürleriyle yurt dışına taşıyacak. Tezhip sanatını modern bir anlayışla yorumlayarak oluşturduğu örnekleri de uluslararası sanatseverlerin beğenisine sunacak olan Şeker, 2014 yılının şubat ayında İtalya'da ilk kişisel sergisini de açacak.

-Minyatür, hat ve tezhip ile psikiyatri tarihi

Sanatını, "yaşama dair her sözün süslenebileceği, her olayın ve her türlü mekanın minyatürle resmedileceği" anlayışıyla sürdüren Şeker, çalışmalarıyla sosyal projelere de destek veriyor. Sergilerinin gelirleriyel eğitim bursu veren Şeker, ayrıca otistik çocuklar yararına etkinliklerde de bulunuyor. Bu kapsamda, Şeker Sanatevi'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde açtığı, Tezhip ve Minyatür Sergisi'nden elde edilen gelirin tamamı Spastikleri Koruma Cemiyeti yararına, farklı gelişen bireylere yönelik "Yaşam Ev" projesine bağışlandı.

Şeker'in dikkati çeken çalışmalarından biri de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Usul-i- Kadim ile Akliyye (Minyatür, Hat ve Tezhiple Psikiyatri) sergisi. Dünyada benzeri olmadığı belirtilen 50 parçalık koleksiyonda, dünya psikiyatri tarihi tezhip ve minyatürlerle anlatılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türk Minyatür Sanatı İtalya Yolcusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement