Türk Mimarisi, Londra'da 'dünyanın En İyisi' Seçildi - Son Dakika
Güncel

Türk Mimarisi, Londra'da 'dünyanın En İyisi' Seçildi

Türk Mimarisi, Londra\'da \'dünyanın En İyisi\' Seçildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri' yarışmasında Türk mimarisi, 80 kişilik dev jüriden en yüksek skoru alarak 'Dünyanın En İyisi' seçmelerinde birinci oldu.

13.12.2011 16:05

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri' yarışmasında Türk mimarisi, 80 kişilik dev jüriden en yüksek skoru alarak 'Dünyanın En İyisi' seçmelerinde birinci oldu.

Eylül ayında Google ve Bloomberg TV'nin işbirliğinde 17'si düzenlenen 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri' kapsamında ki Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul yarışması '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri' nde Türk fimaları adını üst sıralara yazdırmıştı. Toplam 17 kategoride ödül kazanan Türk Türk projelerinden 9'u yarışmaya katılan 21 ülkenin projelerini geride bırakarak 'Avrupa'nın en iyisi seçilmişt ve bu 9 Türk projesi, kendi kategorilerinde Avrupa, Asya-Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan'ın birinci projeleriyle dünya çapında yarışmak için hak kazanmıştı.

Dün akşam Savoy otelde yapılan 'Uluslararası Gayrimenkul Ödüller' töreni 'Dünyanın En İyisi' seçmelerinde Türk şirketleri AkyürekElmas, GAD ve Dora Kırmızıtoprak, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık, Çamoğlu Mimarlık, Torunlar GYO, Ahmet Vefik Alp ve Oral Mimarlık dünyanın en iyisi olmak için yarıştı.

TÜRKİYE'DEN 4 FİRMA DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Avrupa, Asya-Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan'ın olmak üzere öncelikle 5 ayrı aşamalı olarak yapılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, 'Dünyanın En İyisi' seçmelerinde dünyanın en iyileri arasına giren Türk şirketlerinin isimleri şöyle: En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi: AkyürekElmas'ın 'Magic Ice 'Buz Müzesi.

En İyi Yüksek Katlı Rezidans Mimarisi: GAD ve Dora Kırmızıtoprak'ın mimarlığını üstlendiği ML Yapı'nın Nilüfer Residences.

En İyi Serbest Mimari: Suyabatmaz-Demirel Mimarlık'ın Ekopark İstanbul.

En İyi Karma Kullanım Mimarisi: Çamoğlu Mimarlık'ın Sarphan Finans Park.

'TÜRK MİMARİSİ DÜNYANIN EN İYİSİ'

Nisan 2010'da 'Forum İstanbul'da açılan, Dünyanın sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk Buz Müzesi Magic Ice'ın mimari projesini tasarlayarak uygulayan AkyürekElmas Mimarlık'tan Çağla Akyürek Elmas ve Can Elmas, konuya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, 'Avrupa seçmeleri sırasında en beğeni toplayan proje 'Magic Ice Buz Müzesi'ydi. Dünyada ilk defa bir Alışveriş Merkezi içerisinde gerçekleştirilen ve Kutupları Türkiye'ye taşıyan projemizin benzersizliğini 'Dünyanın En İyisi' ödülünü alarak gösterdik. Avrupa'nın En iyisi Ödülümüz, Türk mimarisinin geldiği başarılı noktayı ortaya koymuştu. Türkiye'nin her yerinden bu sevincimizi ve başarımızı tebrik eden mesajlar alıyoruz. Dünyanın En İyisi? olarak Türkiye'nin bu sevincini ikiye katladığımız için çok mutlu ve gururluyuz? dedi.

YARIŞMA 5 AŞAMALI

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, 5 aşamalı olarak düzenleniyor. Avrupa, Asya-Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan olmak üzere öncelikle 5 ayrı yarışma düzenleniyor. Bu yarışmalara her ülke kendi bölgesinden katılıyor. Bu 5 yarışmanın birincileri, kendi kategorilerinde 5 ayrı bölgeden gelen 'en iyi' projelerle yarışa giriyor. Bunun sonucunda da her kategoride dünyanın en iyisi seçiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Mimarisi, Londra'da 'dünyanın En İyisi' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement