Türk-İş Sendikası'ndan Hava-İş ve Kıdem Tazminatı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Sendikası'ndan Hava-İş ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk-İş Sendikası\'ndan Hava-İş ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk-İş Ege 3.Bölge Temsilciliğine atanan eski Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Karakoç, Hava-İş Sendikası'nın grev hakkının elinden alınmasına ve kıdem tazminatı yasasına karşı olduklarını açıkladı.

12.07.2012 15:17

Türk-İş Ege 3. Bölge Temsilciliğine atanan eski Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Karakoç, Hava-İş Sendikası'nın grev hakkının elinden alınmasına ve kıdem tazminatı yasasına karşı olduklarını açıkladı.

Karakoç, yaptığı açıklamada, "Sendikalaşma hakkının kullanmasına izin verilmemesi antidemokratiktir. Sendikaya üye olan arkadaşlarımızın grev hakkını elinden almak da antidemokratik bir uygulamadır. Türk Hava Yolları'nda (THY) grev yaptı diye işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi de yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu" dedi.

Kıdem tazminatı yasasını da eleştiren Karakoç, "Kıdem tazminatına dokunulursa genel grev kararı alırız. Kimse bizim kıdem tazminatımızı elimizden alamaz. 15 yıllık çalışana çıkacak yasa ile ev parası verilecekmiş. 15 yıl çalışan birisinin alacağı para 7,500 TL bile olmaz ve ev peşinatının yarısı zaten 30-40 bin TL arası. Şimdi aldığı kıdem tazminatı parasıyla zar zor bir ev alan emekçi, bu yasa Meclis'ten geçerse istediği evin balkonun dahi alamayacak. Evde bile çocuğa zırlamadan harçlık verilmez. Biz de meydanlara çıkarak hakkımızı arayacağız ve alacağız" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk-İş Sendikası'ndan Hava-İş ve Kıdem Tazminatı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement