Türk Diyanet Vakıf - Sen'in Rotasyon İtirazı - Son Dakika
Güncel

Türk Diyanet Vakıf - Sen'in Rotasyon İtirazı

Türk Diyanet Vakıf - Sen\'in Rotasyon İtirazı

Türk Diyanet Vakıf - Sen Genel Başkanı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, son görev yaptıkları yerde 5 yıl ve daha fazla olan şeflerin yerlerini değiştirmek istemesine tepki gösterdi.

22.10.2012 10:19

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, son görev yaptıkları yerde 5 yıl ve daha fazla olan vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerini değiştirmek istemesine tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal bu rotasyonun çalışanlar için anlamının zulüm olduğunu ifade etti Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, son görev yaptıkları yerde 5 yıl ve daha fazla olan vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerini değiştirmek istemesine tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal bu rotasyonun çalışanlar için anlamının zulüm olduğunu ifade etti.

Ünal yazılı açıklamasında söz konusu rotasyonun daha öncede denendiğini hatırlatarak "2009 yılında da benzer uygulama yapılmış, ancak Sendikamızın açtığı dava sonucu 2011 yılında yürütmenin durdurulması sağlanmıştı. Buna rağmen yer değişiklikleri yapılmış, bu sebeple de özellikle birçok şef mağdur olmuştur. Bunun sonucunda pek çok şef; "yıllarca verdiğim hizmetin karşılığı bu olmamalıydı' diyerek bir küskünlük içerisine girmiştir. Çalışma verimi düşmüştür. Hukukun bile kamu yaran görmeyerek iptal ettiği, yasalarla bağdaştırmadığı bu rotasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı niçin ısrar ediyor anlamak mümkün değildir" dedi.

Kurum mevzuatı ile yer değişikliği yapılması istenilen her düzeydeki personele yönelik düzenlemelerin zaten yapılabildiğini belirten Ünal buna rağmen, zorunlu yer değiştirmesi yapılmasının gereksiz olduğuna dikkat çekti. Ünal bu uygulamanın ister il içi, isterse iller arası olsun çalışma hayatına hiçbir olumlu katkısı olmayacağını, tam tersine moral ve motivasyonu alt üst edeceğini öne sürdü.

Görevi, din hizmeti sunmak ve katkı sağlamak olan vaiz, şube müdürü ve özellikle şeflerin mutsuz huzursuz olmasına yol açacak bu uygulama sosyal olarak da çalışanları mağdur edeceğine dikkat çeken Ünal "Yapılan rotasyonun olumlu yanı yoktur. Diyanet çalışanlarına rotasyon yapmanın ortaya çıkaracağı tek sonuç zulümdür" dedi.

Rotasyondan amaç, emeklilik yaşı gelmiş şefleri ve diğer çalışanları emekliliğe zorlamaksa yapılan bu muamelenin hiç adil ve ahlaki olmadığını da iddia eden Nuri Ünal; böyle bir yöntem yerine emekliliği teşvik etmeye yönelik düzenlemeler yapılması daha yerinde ve daha hayırlı olacağını savundu.

Nuri Ünal bu rotasyon uygulamasının kış aylarının yaklaştığı, okulların başladığı bir dönemde yapılmasıyla da ailelerin parçalanmasına neden olacağını ifade etti. Bu durum da çalışanların sosyal yaşamlarını etkileyeceği ve bunun kurum-çalışan ilişkisine zarar vereceğini belirtti.

Ünal bu uygulamadan vazgeçilmesini isteyerek "Bütün bu sebeplerle Diyanet İşleri Başkanlığım, bu yönetmelik hükümlerini yeniden istişare etmeye, taşra idareci ve çalışanların görüşlerini almaya, hangi olumsuz sonuçları doğuracağı çok açık olan, rotasyon düşüncesinden vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Diyanet Vakıf - Sen'in Rotasyon İtirazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement