Türk Baritona En Prestijli Ödül - Son Dakika
Güncel

Türk Baritona En Prestijli Ödül

Türk Baritona En Prestijli Ödül

33 yaşındaki Orhan Yıldız, İspanya'da düzenlenen 49'uncu Uluslararası Francisco Vinas Şan Yarışması'nda ikinci oldu.

01.02.2012 11:09

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçılarından bariton 33 yaşındaki Orhan Yıldız, İspanya'da düzenlenen 49'uncu Uluslararası Francisco Vinas Şan Yarışması'nda ikinci oldu.

İspanya'nın Barcelona kentinde 11-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından opera sanatçılarının katıldığı 49'uncu Uluslararası Francisco Vinas Şan Yarışması'na, halen Almanya'da sahneye çıkan Türk bariton Orhan Yıldız da 904 sanatçı ile birlikte katıldı. Dünyanın en önemli opera direktörlerinin jürisinde yer aldığı Liceu Büyük Tiyatrosu'nda düzenlenen yarışmada 'erkek sesleri' dalında birinciliğe layık solist seçilmezken, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu Orhan Yıldız, bu kategoride ikinciliğe layık görüldü. Yıldız'a ikincilik ödülü olarak 5 bin euro verildi. Yarışmada bu kategoride Koreli Chae Wook Lim'in ise üçüncü oldu.

Son bir yıldır Almanya'nın Braunschweig kentinde sanatsal çalışmalarını sürdüren Orhan Yıldız, yarışmadan aldığı derecenin kendisini motive ettiğini söyledi. Bu ödülün ardından konser ve prodüksiyon teklifleri aldığını kaydeden Yıldız, "Yurt dışındaki kariyerime daha iyi bir ivme kazandırmak için bu yarışmaya katıldım ve ikincilik ödülü ile birlikte jüriden 3 ayrı özel ödül kazandım. İnsanlar Avrupa'da gerçekten sanata çok değer veriyorlar, saygı duyuyorlar. Bir Türk sanatçısı olarak Avrupa'daki sahnelerde de rol almak, takdir edilmek beni mutlu ediyor. Önümüzdeki mart ayında European Opera Centre ile ve bir sonraki sezon Fransa'da önemli eserlerde rol alacağım. Böylesine önemli bir yarışmada ülkemi iyi şekilde temsil etmek gurur verici" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Baritona En Prestijli Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement