"Türk Askeri Suriye'ye Girdi" - Son Dakika
Güncel

"Türk Askeri Suriye'ye Girdi"

"Türk Askeri Suriye\'ye Girdi"

İran resmi kanalı Press Tv, bir grup Türk askerinin Kürt bölgesine girdiğini öne sürdü.

08.08.2012 08:26  Güncelleme: 18:36

İran resmi kanalı Press TV, 100'den fazla Türk askerinin, Kürtler'in yoğun olduğu Kobani bölgesindeki Carablus kasabasına girdiğini öne sürdü.

DIŞİŞLERİ'NDEN YALANLAMA

Termal roket ve sofistike silahlar taşıyan askerlerin helikopterlerle desteklediğini öne süren habere, Türk Dışışleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Dışişleri sözcüsü Selçuk Ünal, " Türkiye, komşularına silahlı unsurlar sevk etmemektedir" dedi.

Ünal, " Suriye'nin gelecekte nasıl ve kim tarafından yönetileceğini belirleyecek olan, Suriye halkıdır. Türkiye, kendi güvenliği için her türlü önlemi almakta tereddüt etmez. Alınmış bir karar yoktur" dedi.

DÜN DE 12 TÜRK SUBAYIN SURİYE'DE YAKALANDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

İran medyası Türkiye'ye yönelik sert eleştirilerini sürdürürken Fars haber ajansının sitesinde "Ankara için bir skandal daha" başlığıyla verilen bir haberde "PYD güçleri, 12 Türk istihbarat subayını ele geçirdi" iddiasında bulunuldu.

Habere göre, Kuzey Irak'ta ajansın muhabirine konuşan Suriyeli Kürtlerin Halk Komiteleri sözcüsü Sabah Muhsin, "PYD güçlerinin dün gece 12 Türk subayını sınır bölgesinde tutukladığını" söyledi.

Sabah Muhsin, PYD bünyesinde oluşan halk güçlerinin Amuda kentinde 12 Türk istihbarat subayını tutukladığını savunurken "Söz konusu Türk subayların yerli halkın yardımı ile Hasake eyaletinin tali yollarından Halep kentine ulaşmaya ve muhaliflere katılmaya çalışırken tutuklandığını" öne sürdü.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 'Türk Askeri Suriye'ye Girdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement