Türk Aksakallar Bursa'yı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Türk Aksakallar Bursa'yı Gezdi

Türk Aksakallar Bursa\'yı Gezdi

Türk Keneşi, Eskişehir'in 2013 yılı Türk dünyası kültür Başkenti olmasından dolayı, 25 Ekim 2013 Cuma günü Eskişehir'de 6. Toplantısını yaptı.

30.10.2013 17:58

Türk Keneşi (KONSEYİ) Aksakallar heyeti Bursa'yı Ziyaret etti.

Türk Keneşi, Eskişehir'in 2013 yılı Türk dünyası kültür Başkenti olmasından dolayı, 25 Ekim 2013 Cuma günü Eskişehir'de 6. Toplantısını yaptı. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın birlikteliğiyle oluşturulan Türk Keneşinde Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen temsil etti.

26 – 27 Ekim günlerinde Bursa'yı ziyaret eden Türk Keneşi Aksakallar heyetinde Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı ile Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan temsilciler yer aldı. Heyetin Bursa ziyaretinde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'i Başdanışman Murat Yılmaz temsil etti. Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'nın rehberliğinde Bursa'nın tarihi turistik ve kültürel yerlerini gezen heyet üyeleri gezdikleri yerlerle ilgili hayranlıklarını ifade ettiler.

KURULUŞTADA, KURTULUŞTA DA BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Gezi sonrasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türk Keneşi heyetine akşam yemeği verdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşan Vali Münir Karaloğlu; "Bursa Osmanlı'nın kuruluş başşehridir. Osmanlı'nın beylikten devlete, devletten, imparatorluğa geçtiği başkenttir. Bursa aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da Mudanya Ateşkes Antlaşması ile çok önemli bir rol oynamıştır. Onun için biz deriz ki Bursa kuruluştan kurtuluşa bu milletin kaderinde çok önemli rol oynamıştır. Türk dünyası için bu kadar çok şey ifade eden bir şehirde, bugün Aksakallar Heyeti'ni ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu ifade edeyim. İnşallah sizin yapacağınız çalışmalar, alacağınız kararlar, tavsiye kararları Türk dünyasında ki ilişkilerin gelişmesine ciddi katkı sunar diye temenni ediyorum" dedi.

TÜRKLERİN KURDUĞU EN KALICI İMPARATORLUK

Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı ise Yaptığı Konuşmada; "Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'dır ve Osmanlı imparatorluğu Türklerin kurduğu çok büyük imparatorluk olmasa bile en kalıcı imparatorluktur. Burada çeşitli Türk kabilelerini devletler halinde temsil ediyoruz. Kırgızlar var, Kazaklar var, Azerbaycanlılar var aramızda. Osmanlı imparatorluğunun kuruluşunda bütün bu halkların ataları yer aldı. Hatta Kırgızların şehitliği var İznik yakınlarında, Kılıçarslan İznik'i alırken Kırgız askerlerinden de yararlanmış. Bütün bu olaylar Bursa etrafında olmuştur o bakımdan bizim Bursa'da toplanmamızın büyük bir anlamı vardır. Sayın Valimize lütfedip vakit ayırdığı için bu akşam bizlerle beraber oldu. Heyet adına kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yemek programı sonrasında Vali Karaloğlu Genel Sekreter Halil Akıncı'ya İznik çinisi hediye etti. Genel sekreter ise Vali Karaloğlu'na Türk Keneşi rozeti ile Türk dünyasını temsil eden Ay yıldızlı mavi Bayrak hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Aksakallar Bursa'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement