Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davası Karara Kaldı - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davası Karara Kaldı

Turgutlu\'daki Kadın Cinayeti Davası Karara Kaldı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı 47 yaşındaki G.T.'yi bıçakla yaralayan, kızı 25 yaşındaki Betül Erkenci'yi de öldüren M.D.'nin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

07.04.2016 19:51

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı 47 yaşındaki G.T.'yi bıçakla yaralayan, kızı 25 yaşındaki Betül Erkenci'yi de öldüren M.D.'nin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Savcı mütalaasını açıklarken; davanın karar duruşması 28 Nisan'da yapılacak.

Fabrikalarda geçici işlerde çalışan M.D., geçen 22 Eylül'de, kadın arkadaşı G.T. ile konuşmak için Acarlar Mahallesi'ndeki evine gitti. İddiaya göre, G.T.'nin başka biriyle ikinci evliliğini yapacağını açıklaması üzerine tartışma çıktı. Ardından ikili arasında çıkan kavgayı G.T.'nin kızı Betül Erkenci araya girerek önlemek istedi. Bu sırada 47 yaşındaki  M.D., yanında getirdiği bıçakla Erkenci'yi boğazını keserek öldürdü. G.T.'yi de vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayıp kaçtı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan G.T. tedaviye alınırken, olayın ardından kaçan M.D., 5 saat sonra yakalandı. Tutuklanan M.D. hakkında Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına tutuklu sanık M.D., mağdur G.T. ve tanıklar katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi. Davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Karar duruşması 28 Nisan olarak açıklandı.

KADINLAR EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ

Dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Betül kardeşimiz için olduğu gibi öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz için adalet arayışımızın süreceğini, katillere hiçbir indirim uygulanmadan en ağır ceza verilene kadar tüm davaların takipçisi olduğumuzu buradan bir kez daha belirtiyoruz. Tek bir kadın kardeşimizin öldürülmediği, eşit, özgür ve insanca yaşadığı günleri kurana dek mücadelemize devam edeceğiz."

SANIK AVUKATI: ANNE VE KIZI AYNI KİŞİYLE BİRLİKTE

Öte yandan mahkeme çıkışında konuşan sanık M.D.'nin avukatı Muhittin Doğan ise "Olayda ölen kadın ve kadının annesi birlikte aynı kişiyle cinsel birliktelikleri olan kişilerdir. Dolayısıyla müvekkil bunu öğrenip, bunun vermiş olduğu psikolojik ıstırap ve baskıyla üçü birlikte tartışmışlardır. Tartışma sonucu bu öldürme olayı gerçekleşmiştir. Maalesef dosya aydınlanmadan, dosyadaki tahrik hükümleri hiçbir şekilde irdelenmeden bu olay kapatılmak istenmektedir. Günümüz sosyal medyası ve kadın derneklerinin bu tür olaylardaki bakış açısı bu yargılamanın bu şekilde devam etmesine bir etken olmuştur" dedi.

- Turgutlumanisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'daki Kadın Cinayeti Davası Karara Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement