Tunus'ta Engellilerin İstihdamına Yönelik Üretim Atölyesi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Engellilerin İstihdamına Yönelik Üretim Atölyesi Kuruldu

Tunus\'ta Engellilerin İstihdamına Yönelik Üretim Atölyesi Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus’un kırsal ve az gelişmiş bölgelerinden Tataouine vilayetinde Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği ile birlikte engelli ailelere yönelik üretim atölyesi kurdu.

03.04.2014 15:41

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un kırsal ve az gelişmiş bölgelerinden Tataouine vilayetinde Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği ile birlikte engelli ailelere yönelik üretim atölyesi kurdu.

TİKA, Tunus'ta engellilere yönelik proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Engellilerin istihdamına yönelik TİKA tarafından kurulan temizlik maddeleri üretim atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Tataouine Vilayet Valisi Saber Elmednini, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Tunus Görme Engeliler Birliği Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Tunus Engeliler Konfederasyonu Genel Sekreteri Atia Ben Said, Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği Başkanı ve üyeleri, TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz, Büyükelçilik yetkilileri ile atölyede istihdam edilecek engelli kadınların aileleri katıldı. Törende yaptığı açıklamada atölyenin kurulumu için TİKA'ya ve Türk halkına teşekkür eden Tataouine Vilayet Valisi Elmednini, işsizliğin en temel sorunların başında geldiği Tataouine'de engelli ailelerin istihdamına yönelik uygulanan bu projenin kendileri için ayrıca hususi bir anlam taşıdığını vurguladı. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Elmednini, atölyede üretilecek temizlik maddeleri ve gereçlerinin başta valilik ve okullar olmak üzere beldedeki diğer kamu kurumlarının temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla satın alınacağını belirtti.

TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz ise, daha önce de kalkınmayı desteklemek ve istihdam sağlamak amacıyla TİKA olarak tekstil ve hurma işleme atölyeleri kurduklarını söyledi. Gürbüz, bu kez engelli ailelerin istihdamına yönelik kurulan söz konusu atölye ile Tunus'un az gelişmiş bölgelerinde işsizliğin azaltılmasına ve engelli ailelere yönelik istihdam ortamının oluşturulmasına yönelik önemli bir katkı sağlamış olduklarını ifade etti. Gürbüz, TİKA tarafından engellilerin desteklenmesi ve sosyal hayata katılımlarının kolaylaştırılması amacıyla Tataouine Engelliler Bölge Birliği'nin talebi doğrultusunda bir adet engelli servis ve hizmet aracı temin edilmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Tunus'ta 2012 yılında idari ve sivil alt yapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel alt yapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, çevre, emniyet, sağlık, turizm ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Engellilerin İstihdamına Yönelik Üretim Atölyesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement