Tunus Cumhurbaşkanı El-Merzuki, İtalya'da - Son Dakika
Güncel

Tunus Cumhurbaşkanı El-Merzuki, İtalya'da

Tunus Cumhurbaşkanı El-Merzuki, İtalya\'da

El Merzuki, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, Başbakan Renzi, Temsilciler Meclisi Başkanı Boldrini ve Senato Başkanı Grasso ile görüştü.

10.09.2014 21:32

İtalya ve Vatikan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, İtalya'da üst düzey ziyaretlerde bulundu.

Başkent Roma'da sabah saatlerinde parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senato Başkanı Pietro Grasso ve Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ile görüşen El-Merzuki, öğleden sonra Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ardından Başbakan Matteo Renzi ile bir araya geldi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde konuk cumhurbaşkanının, İtalyan parlamentosunun alt ve üst kanatlarının başkanlarıyla iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel, yasadışı göç ve güvenlik gibi konuları görüştüğü bildirildi.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Temsilciler Meclisi Başkanı Boldrini, iki ülkenin köklü ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, İtalya'nın Tunus'un demokratikleşme sürecini ve kalkınmasını desteklediğini ve Tunus'un dramatik bir durumdan geçen Ortadoğu'da jeostratejik bakımdan rol oynayabileceğini dile getirdi.

Boldrini, Tunus'un İtalyan toplumu nezdinde İslam'ın çihatcılıktan öte farklı anlamları olduğunu göstermede yardımcı olabileceğini kaydetti.

İtalyan basınına Tunus basınından yansıyan haberlerde de, Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'nin terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) durdurulmaması halinde bir cehennem yaratılmasına katkıda bulunmuş olacaklarını söylediği ve Tunus'un istikrarına ilk sırada tehdit oluşturan Libya'daki krize karşı herhangi bir dış müdahaleyi reddetmek gerektiğini dile getirdiği kaydedildi.

Başbakan Matteo Renzi ile Başbakanlık Sarayı Chigi'de bir araya gelen El-Merzuki, yarın da Vatikan'da Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüşecek. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus Cumhurbaşkanı El-Merzuki, İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement