Tunceli-Sanatçı Tunç'un Kız Kardeşi Toprağa Verildi-Hd - Son Dakika
Güncel

Tunceli-Sanatçı Tunç'un Kız Kardeşi Toprağa Verildi-Hd

Sanatçı Tunç'un kız kardeşi toprağa verildiALMANYA'nın Frankfurt kentinde yaşarken 8 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sanatçı Ferhat Tunç'un kız kardeşi Nadire Yoslun, Tunceli Cemevinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi.

15.03.2018 15:18

Sanatçı Tunç'un kız kardeşi toprağa verildi

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde yaşarken 8 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sanatçı Ferhat Tunç'un kız kardeşi Nadire Yoslun, Tunceli Cemevinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi.

Frankfurt kentinde yaşarken 8 Mart'ta evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sanatçı Ferhat Tunç'un 2 çocuk annesi kız kardeşi 46 yaşındaki Nadire Yoslun'un cenazesi bugün sabah saatlerinde toprağa verilmek üzere Tunceli'ye getirildi. Cemevinde düzenlenen törene, Nadire Yolsun'un 2 çocuğu, sanatçı Ferhat Tunç, Tunç'un annesi Çiçek, babası Hüseyin Yoslun, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, CHP il başkanı Şükrü Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cemevindeki cenaze töreninde Alevi dedesinin Zazaca okuduğu dualardan sonra helallik alındı ve kılınan cenaze namazı sonrası sanatçı Tunç, kız kardeşi için konuştu. Ferhat Tunç'un duygusal konuşması sırasında cenaze törenine katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Tunç konuşmasında, Gülüşüne kurban olduğum dünyalar güzeli bacım. Benim bacım güzel bir kadındı. Benim bacım Almanya'da yaşamasına rağmen tam bir Dersim sevdalısıydı. Almanya'daki yaşamı sırasında hep ezilen halklar için kadın hakları için yoksulların hakları için mücadele etti. 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde alanlara çıkıp yine bayram havasında direniş havasında dünya emekçi kadınlar günü etkinliğine katılacağı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ey yüreğimin paha biçilmez parçası, seni doğup büyüdüğün topraklara sevdalısı olduğun Dersim'e getirdik. Şimdi gideceğin yerde eminim ki yalnız değilsin. Seni hiçbir zaman unutmayacağız, seni çok seviyoruz dedi.

Ferhat Tunç'un konuşmasından sonra cenaze bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak toprağa verilmek üzere merkez Babaocağı köyüne götürülerek toprağa verildi.

Tunceli-Sanatçı Tunç\'un Kız Kardeşi Toprağa Verildi-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli-Sanatçı Tunç'un Kız Kardeşi Toprağa Verildi-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement