Tunceli Devlet Hastanesi'nde Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Tunceli Devlet Hastanesi'nde Bir İlk

Tunceli Devlet Hastanesi\'nde Bir İlk

Tunceli Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlardan Yiğit Akın, sperm sayısında azalma yaşanan ve bu nedenle çocuk sahibi olamayan H.K'ye kentte ilk kez yapılan Laparoskopik yöntemle ameliyat gerçekleştirdi.

06.03.2012 17:36

Tunceli Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlardan Yiğit Akın, sperm sayısında azalma yaşanan ve bu nedenle çocuk sahibi olamayan H.K'ye kentte ilk kez yapılan Laparoskopik yöntemle ameliyat gerçekleştirdi.

Tunceli Devlet Hastanesi'nde görevli üroloji uzmanı operatör doktor Yiğit Akın, kentte ilk kez yapılan ameliyatı gerçekleştirdi. İki yıllık evli, ancak çocuk sahibi olamayan 20 yaşındaki H.K'nın yapılan kontrollerinde sperm yapısında bozukluk ve sayısında azalma olması nedeniyle çocuk sahibi olamadığı belirlendi. Akın, kentte ilk kez yapılan laparoskopik yöntemle H.K'ya uyguladığı ameliyatı kısa bir süre gazetecilere de açarak, görüntü ve fotoğraf almasını sağladı.

Başarılı geçen operasyonun ardından açıklamada bulunan Dr. Yiğit Akın, H.K'ya Tunceli'de ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik ameliyat yaptıklarıın söyledi. Akın, Laparoskopikları ameliyatın avantajları var. Hasta çok erken dönemde ayağa kalkıyor ve işine çok erken zamanda dönebiliyor. Ürolojide yaşanılan teknolojik gelişimi Tunceli'de devam ettiriyoruz. Hastamızda testislerindeki toplar damarlarında meydana gelen genişleme nedeniyle sperm yapısı bozulmuş ve sayısıda azalmıştı ve bu nedenle çocuk sahibi olamıyordu. Gerçekleşen başarılı ameliyat ile bu duruma sebep olan etkenler tamamen düzeltilmiş ve hastamızın bundan sonra çocuk sahibi olabilmesi sağlanmıştır. Eskiden bu tür laparoskopik ameliyatlar belirli merkezlerde yapılıyordu fakat şimdi devlet hastanemizde de bu tür ameliyatları başarıyla gerçekleştiriyoruz. Daha öncede kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatı yapmıştık. Bu ameliyatlarımıza devam edeceğiz. Bundan sonraki amacımız kapalı sistemle böbrek almak. Eskiden açık yöntemle yapılıyordu bu ameliyat. Tabi açık yöntemin çok ciddi dezavantajları var. Bundan sonra hastanemizde nefrektomi ameliyatlarını kapalı yöntemle gerçekleştireceğiz dedib

Dr. Akın, ameliyat sonrası hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve çok başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirttib Akın, Ameliyatımızı başarıyla tamamladık. Hastamızın durumu oldukça iyi. Bir gün hastanemizde misafir kalacak ve yarın inşallah taburcu edeceğiz. Ameliyat sonrası hiçbir sorun yok. İlk kontrolünü üçüncü ayında yapacağız. Üçüncü ayında sperm sayacağız. Daha sonra da üç aylık sürelerle kendisini takip edeceğiz. Öngörümüz şu, üç ay sonra yüzde 80 oranında sperm sayısının artmasını bekliyoruz. Bu şekilde çocuk sahibi olabilmesini umuyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Devlet Hastanesi'nde Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement