Tunceli'de Sarımsak ve Fasulye Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Sarımsak ve Fasulye Tanıtıldı

Tunceli\'de Sarımsak ve Fasulye Tanıtıldı

Tunceli Valisi Güner: "Sahip çıkılması durumunda bölgede üretimi yapılan sarımsak ve kuru fasulyenin bir marka haline geleceğine inanıyorum" "Silahlar susmalı. İnşallah, evlatlarımız helikopter ve silah sesleriyle büyümeyecekler. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz"

30.09.2013 19:17

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, "Munzur Sarımsağı ve Ovacık Kuru Fasulyesi Tanıtım ve Tarla Günü Etkinliği" düzenlendi.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Sahip çıkılması durumunda bölgede üretimi yapılan sarımsak ve kuru fasulyenin bir marka haline geleceğine inanıyorum. Sonra da bir ticari değer haline getirmeliyiz. Bunu yapmak için ya birlik olarak ya da kooperatif olarak çiftçilerimizin bunun içinde yer alması lazım" dedi.

Vatandaşlardan bölgede çalışan bürokratlara ve hizmet eden kişilere sahip çıkmasını isteyen Güner, "Kötü niyetli insanların buradaki insanlara zarar vermemesi için sizler siper olun, önünde durun. Bunu şoförüne söylüyorum, esnafına söylüyorum, tüccarına söylüyorum, köylüsüne söylüyorum, size hizmet için gelen insanlara sahip çıkın ki size daha çok hizmet versin" diye konuştu.

İlçeye helikopterle değil, arabayla bisikletle gelmek istediklerini ifade eden Güner, şunları söyledi:

"Bu görev size düşüyor. Sizler, şiddete 'hayır', barışa 'evet' diyeceksiniz. Silahlar susmalı. İnşallah, evlatlarımız helikopter ve silah sesleriyle büyümeyecekler. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Şiddette 'hayır', kardeşliğe, barışa, kucaklaşmaya ve üretmeye 'evet' diyeceğiz. Bu çerçevede artık eski devlet anlayışı kalktı, bizler sizlerin hizmetkarıyız. Sizlerle beraber geleceğimize, evlatlarımıza, yavrularımıza bir nefer olarak çalışacağız."

Etkinlikte vatandaşlara, Munzur Sarımsağı ve Ovacık Çalı Fasulyesi dağıtıldı.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Ovacık Kaymakamı İsmail Özkan, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Sarımsak ve Fasulye Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement