Tunceli - Çığ Altında Can Veren Erhan Aslan'ın Evinde Sessiz Hüzün - Son Dakika
Güncel

Tunceli - Çığ Altında Can Veren Erhan Aslan'ın Evinde Sessiz Hüzün

Tunceli - Çığ Altında Can Veren Erhan Aslan\'ın Evinde Sessiz Hüzün

Çığ altında can veren Erhan Aslan'ın evinde sessiz hüzün TRABZON'da HES inşaatında çalıştığı sırada çığ altında kalan elektrikçi Erhan Aslan'ın, bugün cesedine ulaşılması, Tunceli'deki babaevinde matem havası yarattı.

14.01.2015 17:41

Çığ altında can veren Erhan Aslan'ın evinde sessiz hüzün

TRABZON'da HES inşaatında çalıştığı sırada çığ altında kalan elektrikçi Erhan Aslan'ın, bugün cesedine ulaşılması, Tunceli'deki babaevinde matem havası yarattı. Baba Ali Aslan, olayda ciddi ihmallerin bulunduğunu belirterek, bugüne kadar herhangi bir şirket yetkilisinin aramamasına tepki gösterdi.

Mazgirt İlçesi'ne bağlı Akpazar Beldesi Kepektaşı Köyü'ndeki baba Ali Arslan, Trabzon'da çığ altında kalan 5 işçinin kurtarılması için saatlerce başka illerden kurtarma ekiplerinin beklenildiğini ve bölgede çığ riskinin var olduğunun bilinmesine rağmen işçilerin oraya gönderilmesinin cinayet olduğunu söyledi. Oğlu Erhan'ın geçen yıl aynı şirketin Bingöl'deki HES şantiyesinde çalıştığını hatırlatan baba Aslan, "Erhan, geçen yıl aynı şirketin Bingöl'deki HES şantiyesinde çalışıyordu elektirikçi olarak. 2 aylık alacağı kalmıştı maaşını ödemiyorlardı. Yılbaşında eve gelmişti sonra şirket aradı, acilen çağırdı. Erhan da eski alacaklarını almak için tekrar işe gitti. Bugün bize ölüm haberi geldi. Erhan daha 27 yaşındaydı. Çok azimliydi, yeni nişanlanmıştı. Hayatını kendisi kazanmak istiyordu ve içerdeki alacağını almak için koşarak gitti ama yaşadığımız bu felaket bizleri yıktı. Erhan fakir bir ailenin çocuğuydu, gururluydu. Kimseye muhtaç olmamak için bu yaşına rağmen gece, gündüz çalışırdı" dedi.

Oğlunun nişanlı olduğunu ve gelecek Yaz mevsiminde evleneceğini ifade eden baba Aslan, "Oğlum Nişanlıydı, bu yaz evlenecekti. Ama görün ki bir ihmalden dolayı çığ altında kaldı. Nişanlısı ve çok sevdiği Dilek, 5 gündür o dağların maralı olmuş, sevgilisinin sağ çıkmasını bekliyor. Ama Türkiye'de insanları sağ kurtarmak yok ki, mutlaka cenazesini çıkaracaklar ve öyle de oldu. Bizler akrabalar, dostlar 5 gündür Trabzon'da acımızı dile getirmeye çalışıyoruz ama acının dilini kimse dinlemiyor, duymuyor. Bize kimse şunu, bunu söyle demez diyemez, biz insanları seviyoruz. İnsan hakları için uğraşıyoruz, bir insanın hakkını savunuruz, erken müdahele olsaydı ve anında müdühelede bulunulsaydı 5 ana kuzusu ölmezdi" diye konuştu. Oğlunun ihmal sonucu öldüğünü savunan baba Ali Aslan, yetkililerin de bu duruma sessiz kaldığını ileri sürerek, şöyle konuştu: "Hiçbirşey yapılmıyor orada. 5 gündür insanlar umutla bekliyor ama yeterli çalışma, yeterli ekip yok. Bıraksalar vatandaş aynı gün elleriyle çıkarırdı 5 kuzuyu o kar altından. Biz de bir nebze teselli olurduk ama hiçbir şey yapılmadı. O vadi, o yamaç, o bölge iyi biliniyordu ve kar yağmış olmasına rağmen, o insanlar neden gönderildi oraya? Orada çığ gelebileceğini herkes tahmin eder. Gelmese şaşar insan. Hiç bir güvence olmadan, 5 genç ölüme sürüklendi. Bile bile 'gidin ölün' denildi. Düşünün ki bu olayın haber değeri bile yok Türkiye'de. 24 saat televizyonun karşısında haberleri merakla dinledik. İyi haber bekledik ama haberi bile vermiyorlar, ölünce söylüyorlar. Düşünün ki olay olalı kaç gün oldu? Bir şirket yetkilisi arayıp, 'bir ihtiyacınız var mı, bişey yapabilir miyiz?' yada halimizi, hatırımızı bile sormadılar. Bu nasıl adalettir? İçim yanıyor dayanamıyorum. Düşünün ki Trabzon milletvekilleri, başka milletvekilleri beni arayıp durumu soruyor. Gelişmeler ile ilgili bilgi almaya çalışıyorlar, şirket yetkilileri aramıyorlar kimsenin bilgisi yok, ilgilenen yok. Bu durum karşısında milletvekili beni arayıp bilgi istiyor, artık ne diyeyim."

Acılı baba Ali İslan, bundan sonra adalet mücadelesi vereceğini belirterek, "Kar yağdığı gece, yani çığ gelmeden bir gün önceydi. Aradım oğlumu uyardım; kar yağmış dikkatli olun dedim. Ama yine de bu durum yaşandı. Yılbaşında acil aradılar ve hızlıca gitti. Ben bile oğlumu giderken görmedim. Bundan sonra adalet mücadelemiz başlayacak, suç duyurusunda bulunacağız. Canım pahsına oğlumun hakkını sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

Geçen yıl 12 Eylül'de aynı köyden Dilek Şahin ile nişanlanarak evlilik planları yapan Erhan Aslan, facebook paylaşım sitesindesi kişisel sayfasında, nişan resimlerini paylaştığı görüldü. Yılbaşını, köyde nişanlısıyla geçiren Aslan, kendisi ve nişanlısının parmaklarındaki nişan yüzüklerinin takılı olduğu elleri yan yana getirerek çektirdiği fotoğrafı da paylaşarak, "sonsuza dek" yazdığı görüldü. Soma faciasında hayatını kaybeden madencileri de facebook sayfasında anan Aslan, "Artık bu ülkede kimse ADALET'den bahsetmesin. Zira ayakkabi kutularındaki paralarla bir madencinin alinteriyle cani pahasına kazandığı para ayni olamaz" yazdığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli - Çığ Altında Can Veren Erhan Aslan'ın Evinde Sessiz Hüzün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement