Tunç, Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifinin Genel Kurulunda Konuştu - Son Dakika
Güncel

Tunç, Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifinin Genel Kurulunda Konuştu

Tunç, Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifinin Genel Kurulunda Konuştu

Milletvekili Tunç, Bartın'da Gerçekleştirilen Kamu Yatırımlarının Tutarının 500 Milyon TL.sına Yaklaştığını Söyledi.

21.03.2011 14:44  Güncelleme: 14:45

Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur, Amasra Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Esnaf Kefalet Kooperatifine üye esnafların katılımı ile gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Ulus Esnaf Kefalet Koop.Başkanı Mehmet Cüre'nin gerçekleştirdiği genel kurulda Amasra Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Mehmet Sağırosman'ın açış konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından Amasra Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yüksel ve Amasra Belediye Başkanı Emin Timur konuşma yaptı. Yüksel ve Timur konuşmalarında Amasra'ya yapılan hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Amasra'da gerçekleştirilen hükümet yatırımları için Milletvekili Tunç'a teşekkür ettiler.

Başkan Timur basında yer alan "hükümetten kuruş almadık" şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek; "hükümetin son yıllarda Amasra'ya önemli yatırımları olduğunu bu nedenle Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'a teşekkür ediyorum, yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum" dedi.

Bartın Halk Bankası ve Amasra Ziraat Bankası Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Bartın Halk Bankası Müdiresi Birgül Altay, Halk Bankası olarak daima esnafın yanında olduklarını, her konuda kendilerine yardımcı olmak için hazır olduklarını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç'ta, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, esnafların toplumun en önemli kesimini oluşturduğunu belirterek, esnaflarımızın durumunu iyileştirmek için gereken çalışmaları yaptıklarını, 2002 yılında esnafın Halk Bankasından yüzde 59'la kredi alabilirken bu gün yüzde 5'e düşürdüklerini, çiftçinin Ziraat Bankasından yüzde 49'la kredi alabilirken bu gün yüzde 5'le kredi alabildiğini, Kosgeb aracılığıyla imalatçı olsun olmasın tüm esnafın faizsiz finansman desteği sağladıklarını, Bartın'da da 20 milyon TL. esnafımıza faizsiz Kosgeb desteği sağladıklarını söyledi.

Milletvekili Tunç, son 8 yıl içerisinde ekonomi başta olmak üzere eğitim, sağlık, bayındırlık, adalet, tarım, turizm, sanayi her alanda ülkemizin büyük bir kalkınma hamlesine girdiğini 81 vilayetin adeta şantiyeye döndüğünü söyledi. Bu hizmetlerden Bartın'ın da nasibini fazlasıyla aldığını belirten Milletvekili Tunç, Bartın'da gerçekleştirilen Kamu yatırımlarının tutarının 500 milyon TL.sına yaklaştığını söyledi. "Geçmişte banka hortumlarına giden milletin kaynakları artık en ücra köyümüze kadar asfalt olarak gidiyor, doktor olarak gidiyor, musluklardan su olarak akıyor, esnaf ve çiftçimize destek olarak gidiyor, sanayicimize teşvik olarak gidiyor, tek kuruşu dahi zayi etmeden milletimizin hizmetine sunan bir iktidar var artık, yapılan icraatları milletimizin görüyor, bundan sonra da daha iyisinin yapılacağına olan inancı nedeniyle de anketlerde AK Parti oylarını yüzde 50'nin üzerine çıkıyor" dedi.

Amasra'nın Fatih Sultan Mehmet'in emaneti olduğunu ve dünyanın gözbebeği olarak nitelendirildiğini belirten Milletvekili Tunç, Amasra'daki turizm potansiyelini artırmak için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Amasra için gerçekleştirdikleri icraatların bedelinin 100 milyon TL.sına yaklaştığını söyledi.

Milletvekili Tunç konuşmasında, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Projesini yatırım programına aldıklarını, etüd, fizibilite ve proje çalışmalarını tamamladıklarını, 2011 yatırım programında inşaat işinin başlamasının öngörüldüğünü, 10 milyon TL.lık bu proje için bu yol 2 milyon TL. ödenek ayırdıklarını belirterek; Amasra Adalet Sarayı inşaatın başladıklarını ve kaba inşaatı bitirdiklerini, 3000 metre kapalı alan ve 4 katlı taş kaplamalı olarak inşa edilecek olan Amasra Adalet Sarayını bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açacaklarını söyledi.

Bartın-Amasra duble yolunu 2009 yılında başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, 15 km.lik yolu iki yılda tamamladıklarını ve 15 milyon TL.lık harcama gerçekleştirdiklerini, Ahatlar-Kaleşah yolunu tamamladıklarını, duble yol çalışmalarının Çakraz'a kadar devam edeceğini, Çakraz-Kurucaşile yolunun da proje çalışmalarını tamamladıklarını yakında ihaleye çıkılacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Amasra yeni yola alternatif olarak, eski yolda da genişletme çalışmalarını yaptıklarını, kaldırım ve duvar çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, eski yolda genişletme çalışmalarına yine devam edeceklerini belirterek; Bostanlar Köyü ile Amasra arasında tünel projesini başlattıklarını, tünelin yapımına kısa sürede başlayacaklarını ve tünel açıldıktan sonra Bartın-Amasra arasındaki mesafenin çok kısalacağını, adeta Amasra'nın Bartın'ın bir mahallesi haline geleceğini söyledi.

Amasra Öğretmenevi'ni 2011 yılı yatırım programına aldıklarını belirten Milletvekili Tunç, 100 yataklı 3 milyon TL. proje bedeli olan öğretmenevinin Amasra için büyük bir eser olacağını, Amasra'ya stadyumun yanına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzce Kapalı Spor Salonu yapılacağını, 2011 yılı yatırım programına alındığını, Amasra'daki bu eksikliğin de giderilmiş olacağını söyledi.

Amasra Müzesinin onarımını gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, diğer tarihi eserlerini onarımı ve Fatih Sultan Mehmet heykeli için gerekli ödenekleri aktardıklarını belirterek; Amasra'da 25 bin metrekare kilit parke taşının Beldes Projesi kapsamında döşendiğini, Kaleiçi, Boztepe, Fatih Mahallesi başta olmak üzere bir çok mahallenin toz ve topraktan kurtarıldığını belirterek, Ak Parti hükümetlerinin birinci döneminde de ilçede yarım bırakılan yatırımlarını tamamlandığını Amasra İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binasını, Sahil Güvenlik Komutanlığı Amasra Eğitim Tesisleri ve Heliped inşaatını, Amasra-Tarlaağzı Balıkçı Barınağını, Amasra Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama oteli inşaatını tamamladıklarını söyledi.

Toplantıda bazı katılımcıların termik santral ile ilgili sorularını da cevaplayan Milletvekili Tunç, Amasra'ya termik santral konusunun sürekli gündemde tutularak, siyasi malzeme yapıldığını, Amasra'ya zarar verecek bir faaliyete izin vermeyeceklerini defalarca açıkladıklarını söyledi. TTK'da üretimin artırılması için kamunun yanında özel sektöründe devreye sokulduğunu belirten Milletvekili Tunç, TTK'ya 2009 yılında 3000 işçi aldıklarını, Amasra müessesine de 200 işçi aldıklarını söyledi. Özel sektörün termik santral ÇED başvurusu olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bu başvurunun termik santral yapılacağı anlamına gelmediğini, Amasra Tarlaağzı ve Gömü köyleri için ÇED başvurularının reddedildiğini, Delikliburun ve Filyos için sürecin devam ettiğini, konunun teknik ve hukuki boyutlarının olduğunu, Çevre ve Orman Bakanımızın Bartın'a ziyaretinde ifade ettiği 6 şartın buralar için de geçerli olduğunu, kimsenin bu konuda endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Amasra'ya daha fazla turist gelmesi için 100 milyon lirayı bulan yatırım gerçekleştiren bir iktidarın Amasra'da turizme zarar verecek bir faaliyete müsaade etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Amasra'ya Yüksekokul istiyoruz diyen bazı katılımcılara da Milletvekili Tunç, bu konuda da Bartın Üniversitesi Rektörlüğünün gerekli çalışmaları başlattığını, Kurucaşile ilçesine Gemi, yat ve ahşap tekne üzerine, Ulus ilçesine Ormancılık, Organik tarım üzerine, Amasra'ya da turizm üzerine bölümlerin açılması ile ilgili onayların alındığını, binalarla ilgili Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde bir sorun olmadığını, Amasra'da ise yer konusundaki sorunu çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Amasra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına Mehmet Sağırosman yeniden seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunç, Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifinin Genel Kurulunda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement